DocShield 3.0

Door: Ignace de Groot | 06 juni 2012 14:32

Apps & Software

Werkt u geregeld aan belangrijke documenten? Dan zorgt DocShield voor uw gemoedsrust! Het programma maakt namelijk op gezette tijdstippen een back-up van geselecteerde documenten. Wilt u terug naar een vorige versie, dan hoeft u die maar aan te duiden in het archief.

Start u de tool na de pijnloze installatie op, dan krijgt u meteen het bericht te zien dat nog niet alle instellingen in orde zijn. Inderdaad, u dient namelijk eerst een back-uplocatie vast te leggen. Dat doet u via Options, in de rubriek Archive File Destinations. Merk overigens op dat u hier diverse locaties kunt instellen, waaronder ook een remote ftp-server. Nog zo veilig, mocht er ooit iets fout lopen met uw lokale back-up.

DocShield laat zich geheel op uw wensen afstemmen.

Beschermde documenten

U moet uiteraard ook nog aangeven van welke mappen u een (met 7-zip gecomprimeerde) back-up wil laten maken. U kunt zowel de locatie bepalen als de verschillende bestandstypes waarin u geïnteresseerd bent. Het is eveneens mogelijk specifieke submappen of bestanden uit te sluiten.

Bij Archive File Size Control houdt u de grootte van het archief in toom en legt u vast hoe DocShield moet reageren als de maximumgrootte is bereikt. Een notificatie via e-mail is eveneens mogelijk.

Standaard checkt het programma om de vijf minuten of een van de 'beschermde' bestanden is gewijzigd, waarna dan automatisch een snapshot wordt gemaakt. Ook deze interval is aanpasbaar, net als het maximum aantal snapshots dat u van elk document wilt. Verder, om te vermijden dat u DocShield vergeet te activeren, laat u de tool veiligheidshalve opstarten zodra u zich bij Windows aanmeldt.

U bepaalt zelf welke bestandsversie u wil terughalen.

Terughalen

Komt het moment dat u een vorige versie van een bestand wil terughalen, dan moet u op het tabblad Main zijn. U krijgt hier namelijk alle beschermde bestanden in een lijst te zien. De volgorde laat zich eenvoudig aanpassen door een andere kolomtitel aan te klikken (zoals Name of Size). De kolom Snapshots vertelt u hoeveel back-upversies er van zo'n bestand al zijn gemaakt.

Een bestand terughalen doet u via de View-knop waarna u de juiste versie opslaat. Een alternatief is de knop Extract, waarmee u van geselecteerde bestanden automatisch de meest recente versie of de eerste snapshot vanaf een in te stellen tijdstip opslaat.

Houd er wel rekening mee dat de tool alleen gratis is voor niet-commercieel gebruik.

DocShield 3.0

Freeware

Taal Engels

Download 743 kB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker PanIO Systems

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mogelijkheid om een remote archief (via ftp) aan te leggen

Verregaand instelbaar

Minpunten

Weinig overzichtelijk archief (originele mappenhiërarchie wordt niet behouden)

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: DocShield 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.