Documenten opslaan en meenemen is nog nooit zo makkelijk geweest

Door: onno-karman | 07 september 2011 13:58

Apps & Software

Er zijn diverse apps verkrijgbaar waarmee je documenten toch 'mee kunt nemen' op je iPhone. Een van de bekendste is Dropbox.

Om hiermee te werken, installeer je allereerst de gratis app die je in de App Store vindt (zoek simpelweg op 'Dropbox'). Daarna installeer je het bijbehorende desktopprogramma op je pc. Dit programma kun je downloaden via www.dropbox.com. Binnen enkele minuten is het programma geïnstalleerd en start het voor de eerste keer op. Dropbox biedt 2 GB aan gratis opslagruimte, wat meer dan voldoende is om de dienst uit te proberen. Je moet even een account aanmaken, maar dat wijst zich helemaal vanzelf.

Dropbox zet een speciale map op je computer en alle bestanden en mappen die je hieraan toevoegt, worden automatisch gesynchroniseerd met de online Dropbox-server. Deze map, My Dropbox, bevindt zich normaliter in Mijn Documenten, maar je kunt zelf een andere locatie opgeven als je dat wilt. In de Dropbox-app geef je je accountgegevens in. Vervolgens kun je de bestanden en mappen die je op je computer aan de Dropboxmap hebt toegevoegd bekijken.

In principe staan de bestanden niet op je iPhone, maar in 'de cloud', dus op de Dropbox-server. Wil je de bestanden toch offline kunnen benaderen, dan kan dit ook, maar dan moet je ze toevoegen aan je favorieten. Dit moet je voor elk document afzonderlijk doen, door het te openen en onderaan op het sterretje te klikken. De documenten komen dan in de map Favorites te staan. Pas als je op de knop Update all hebt geklikt, worden de bestanden daadwerkelijk naar je iPhone gedownload. We geven onmiddellijk toe: het is allemaal wel wat omslachtig.

Bestanden delen

Helaas is het niet mogelijk om documenten vanuit de Dropbox-app te bewerken. Wat je wel kunt doen, is een document openen en daarna via Kopiëren, Plakken de tekst naar een e-mail kopiëren, hem vervolgenst bewerken en ten slotte versturen. Ook kun je documenten direct vanuit Dropbox delen met anderen. Klik daarvoor linksonder op het link-pictogrammetje en vervolgens op Email Link. De link naar het bestand wordt nu in een mailtje geplakt. Pas eventueel de begeleidende tekst nog aan en klik op Send.

Kortom

Met Dropbox kun je dus bestanden synchroniseren met je computer. Helaas kun je geen bestanden opslaan die je hebt ontvangen via e-mail. Ook kun je geen bestanden bewerken.

0 Reactie(s) op: Documenten opslaan en meenemen is nog nooit zo makkelijk geweest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.