Doet wat Appie doet, net iets minder goed

© CIDimport

Doet wat Appie doet, net iets minder goed

Geplaatst: 26 januari 2012 - 16:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

De supermarkt C1000 heeft het, net als Albert Heijn een tijdje geleden deed, gewaagd een app uit te brengen om de klant te assisteren bij het boodschappen doen.

Op het eerste gezicht beoordeeld lijkt het er sterk op dat de makers goed gekeken hebben naar Appie en er een ander sausje overheen hebben gegoten dat er net iets minder overzichtelijk uitziet. Dat de functionaliteit zo gelijkend is, is natuurlijk geen stomme zet, want Appie is nu eenmaal een erg populaire en gebruiksvriendelijke app. Door dezelfde aanpak te kiezen, overtreffen ze Appie echter ook niet. Veel maakt dit niet uit, want waarschijnlijk laat je je supermarktkeuze eerder bepalen door geografische argumenten en prijs dan door de originaliteit van hun iOS app.

Je hebt een tab, genaamd Acties, welke is ingedeeld in categorieën. Daar vinden we meteen een misser: de getoonde aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 10 januari... Het is onaannemelijk dat je wilt weten wat twee weken geleden in de aanbieding was en van praktisch nut is die kennis niet. Waarschijnlijk kloppen de getoonde aanbiedingen wel en hoeft slechts de datum geüpdatet worden, maar het blijft slordig. Daarnaast vind je de tab Lijst, waar je je boodschappen kunt toevoegen (weergegeven met een leuk handgeschreven font), sorteren op looproute en synchroniseren met een andere gebruiker om de lijst te delen. De tab Koken laat je recepten zoeken en bij Mijn C1000 vind je informatie over de openingstijden van jouw gekozen C1000-filiaal.

Kortom

De app C1000 is een handige toevoeging voor bestaande klanten van deze supermarkt. De functionaliteit lijkt sterk op die van Appie, maar qua afwerking scoort de app net iets minder hoog. Al met al is het eindresultaat echter nog ruim voldoende.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten