Dood, destructie en chaos zaaien onder een hulpeloze wereldbevolking!

© CIDimport

Dood, destructie en chaos zaaien onder een hulpeloze wereldbevolking!

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Dood, destructie en chaos zaaien onder een hulpeloze wereldbevolking. Heerlijk! Nadat je voor de zoveelste keer met Mako en al door zo'n Thresher Maw in Mass Effect bent opgeslokt, is er niets zo heilzaam als zelf in de 'huid' van de worm kruipen en helemaal los gaan.

Voor dit soort momenten waarop je frustraties je even te veel worden en je de controller het liefst door je tv heen wil gooien, is het spel Death Worm op de iPhone en iPad ideaal. Je bestuurt in Death Worm zoals gezegd een grote worm die doet denken aan de creaturen uit klassiekers als Dune en Tremors. Als enorme worm staat je natuurlijk maar één ding te doen en dat is zoveel mogelijk slachtoffers maken. De besturing van het spel is even simpel als het concept. Met een op het touch screen afgebeelde D-pad bepaal je de richting waarin je de worm beweegt. Je kunt je naar beneden toe de aarde in graven, jezelf een eindje de lucht in lanceren of gewoon langs het oppervlak bewegen en alles wat op je pad komt, opvreten.

RPG-element

Je begint het spel met één setting (de woestijn) en tijdens het spelen unlock je nieuwe settings en mini games. Je moet in een setting steeds meerdere opdrachten uitvoeren om verder te komen en die setting uiteindelijk uit te spelen. Als je een opdracht goed uitvoert, gaat je worm een level omhoog binnen de setting en krijg je de kans om je worm een upgrade te geven.

Er zijn verschillende opdrachten die meestal neerkomen op het maken van een bepaald aantal kills, soms binnen een bepaalde tijd, soms op een bepaalde manier. Je kunt je grote worm met de upgrades meer health, meer bepantsering of sterkere aanvallen geven.

Aangename crunch

De achtergrondmuziek past goed bij de sfeer van dit spel en elke keer als je iets opeet, gaat dat gepaard met een aangename crunch. Death Worm ziet er goed uit, de game blijft overzichtelijk op het scherm van de iPhone en de iPad en de verschillende settings geven de game de nodige afwisseling.

Kortom

Death Worm is een lekker ongecompliceerd spelletje met een hoge verslavingsfactor. Wil je dus even al je stress afreageren door middel van zinloos gamegeweld, dan is Death Worm je spel. Alles aan deze game doet wat het moet doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten