doPDF 7.2

Door: Robbert Brus | 08 december 2011 14:36

Apps & Software

Pdf-bestanden hebben verschillende voordelen. Zo kan een ander ze niet zomaar aanpassen, blijft de opmaak op iedere computer hetzelfde, en kan bijna iedereen ze openen. Een pdf maakt u gemakkelijk met doPDF, en de software is gratis voor zowel commerciële als privédoeleinden.

DoPDF wordt geïnstalleerd als een printer, zodat u een pdf kan maken vanuit ieder gewenst programma. Als u een printopdracht start, kunt u tussen de printers doPDF selecteren en vervolgens op OK klikken. Nu verschijnt een instellingenvenster van doPDF en kunt u een paar kleine aanpassingen maken. Zo kunt u de bestandlocatie en naam kiezen, en de kwaliteit aanpassen. Een lage kwaliteit heeft een wat kleiner formaat en is handiger om bijvoorbeeld te e-mailen. Verder zitten er weinig extra mogelijkheden aan doPDF, maar het programma doet precies wat het moet doen: een pdf maken zonder moeilijke configuraties en instellingen.

Zonder printopdracht

Naast een pdf maken via een printopdracht, kunt u het ook rechtstreeks vanuit doPDF doen. Het programma vindt u terug in het menu Start. In het programma kan een bestand worden geselecteerd, vervolgens wordt via de knop Create het bestand geopend, en verschijnt direct een printopdracht naar doPDF. De stap om het document te openen en vervolgens de juiste te selecteren, wordt op deze manier uit handen genomen. Het voegt echter weinig toe aan de functionaliteit van het programma.

Nadat u een printopdracht hebt gestart, start een venster waarin u nog een paar kleine aanpassingen kunt doen.

doPDF 7.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 4 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen 20 MB harde schijf ruimte

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Doet precies wat het moet doen

Minpunten

Het programma in menu Start voegt weinig toe

Weinig mogelijkheden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: doPDF 7.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.