Download de Windows 10 Spring Creators Update

Door: Mark Gamble | 06 april 2018 16:30

Nieuws

De nieuwste update van Windows 10 is klaar. Microsoft heeft de Spring Creators Update beschikbaar gesteld. Windows 10-gebruikers die de pc hebben ingesteld voor de Insider Previews, kunnen de update nu al binnenhalen.

Vernieuwingen

Gebruikers zullen vooral merken dat er wat kleine onderdelen van de Windows 10-interface zijn aangepast. Zo is onder meer het contrast verbeterd en zijn er nieuwe transparanties in het zogeheten Fluent Design toegevoegd en deze uitgebreid. Verder is het Actiecentrum nu ook van een nieuwe layout voorzien en is de achtergrond in lijn met het gekozen thema.

Timeline

De meest opvallende nieuwe Timeline-functie was al aangekondigd bij de ontwikkeling van de Fall Creators Update, maar is uiteindelijk nooit in de definitieve versie terecht gekomen. In deze Spring Creators Update is de Timeline-functie nu eindelijk wel af . De functie is sterk verbeterd ten opzichte van de testversies uit de Windows 10-builds. Zo kun je nu makkelijker zoeken en kun je een completer overzicht van de gehele tijdlijn krijgen door op de link Alle x activiteiten weergeven, waarbij het getal bij x aangeeft hoeveel andere activiteiten er zijn.

Nieuwe manier van meldingen weergeven

In het scherm met meldingen kun je nu via de knop Alle meldingen wissen in een keer de rij met meldingen weghalen. Verder kun je nu vanuit het Actiecentrum direct content delen met andere apparaten in de buurt. Dat gaat via de optie Delen in directe omgeving. Op die manier kun je eenvoudig bestanden delen met bijvoorbeeld een smartphone, smart-tv of ander apparaat dat zich in hetzelfde netwerk bevindt.

In de vorige versie van Windows 10 heette deze functie nog Stiltetijd, maar is nu omgedoopt naar Concentratiehulp. In dit onderdeel kun je nu aangeven tussen welke tijden je geen berichten wenst te ontvangen of niet gestoord wilt worden door andere meldingen. Je kunt hierbij een complete planning instellen en aangeven bij welke andere activiteit op je computer je niet gestoord wilt worden, bijvoorbeeld tijdens het spelen van games.

De Spring Creators Update-vernieuwingen op een rijtje

- Bijgewerkte Story Remix in de Foto-app: direct up- en downloaden van clips in de cloud
- Meer contacten toevoegen aan de Personen-app in de taakbalk
- Eenvoudig bestanden delen met apparaten in de buurt via Bluetooth en Wifi
- Ondersteuning voor HDR-weergave in video
- Verbeterde Timeline-functie met zoekfunctionaliteit
- Meer controle over de weergave van meldingen, inclusief het maken van tijdschema's

Spring Creators Update binnenhalen

Vanaf 18 april komt de update officieel uit, Windows 10 Insiders krijgen de update een dezer dagen vanzelf binnen. Je kunt vanaf 18 april je computer op twee manieren updaten: via Windows Update of door het downloaden van een los installatiebestand. Die laatste optie is interessant als je je computer opnieuw wilt installeren, en direct wil beschikken over de Spring Creators Update. Via het hulpprogramma Media Creation Tool kun je dan een ISO-bestand of usb-stick aanmaken, waarmee je de computer kunt booten en Windows 10 Spring Creators Update schoon kunt installeren.

0 Reactie(s) op: Download de Windows 10 Spring Creators Update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.