Zo download je de Office 2016-preview

Door: brad-chacos | 08 juni 2015 10:01

How To

Wil je alvast een blik werpen op de toekomst van Office? Hier leggen we uit hoe je de Office 2016-preview nu al kunt installeren. Het is doodeenvoudig - maar vergeet niet dat je Windows 7, 8 of 10 moet draaien om de nieuwe Officesuite te kunnen gebruiken.

Slechts enkele maanden na de release van de vergrendelde Office 2016 developer preview heeft Microsoft de spreekwoordelijke deuren tot deOffice 2016 consumer preview geopend. Lees ook: Office voor Windows 10 - Aan de slag met de nieuwe apps.

Afgezien van de mooie, aanraakgevoelige Office-apps die momenteel in Windows 10 getest worden, lijkt Office 2016 grotendeels een kleine update van Office 2013. Grote veranderingen zul je niet tegenkomen. Maar Office 2016 heeft wel allerlei handige nieuwe tweaks en trucs in petto, zoals real-time samenwerking aan documenten, de mogelijkheid om data te benaderen en te delen via apps van derden en andere bronnen van buitenaf, plus een TellMe-zoekveld dat zoekopdrachten in natuurlijke taal begrijpt om je bij de precieze functies waarnaar je op zoek bent te brengen.

Wil je alvast een blik werpen op de toekomst van Office? Hier leggen we uit hoe je de Office 2016 Preview nu al kunt installeren. Het is doodeenvoudig - maar vergeet niet dat je Windows 7, 8 of 10 moet draaien om de nieuwe Officesuite te kunnen gebruiken.

Vergeet het verleden

Voordat je de Office 2016 Preview daadwerkelijk installeert, moet je alle bestaande Office-installaties van je pc verwijderen. Net als de officiële Office releases gaat de Office 2016 Preview niet goed samen met zijn broertjes.

Het verwijderen van je bestaande Office-software is eenvoudig. Ga naar Control Panel > Programs > Uninstall a program en haal de Office-programma's weg. Maar wacht even! Je moet wel eerst even de productcode van je huidige versie van Office noteren, zodat je het opnieuw kunt installeren wanneer de Office 2016 Preview eindigt. (Toen ik op 4 mei de Word 2016 Preview opende, kreeg ik een melding dat de software nog 179 dagen geldig zou zijn.)

Als je je productcode niet bij de hand hebt, draai dan Belarc Advisor - één van de gratis, cruciale tools die de diepste geheimen van je pc kunnen onthullen - voordat je Office verwijdert. Er zal in je browser een rapport verschijnen; zoek naar de Office productcode in het Manage all your software licenses-gedeelte van de pagina. Bewaar het ergens waar je het niet kwijt kunt raken!

De volgende stappen variëren afhankelijk van of je een Office 365-abonnement hebt, maar het is hoe dan ook een eenvoudig proces.

Zo installeer je de Office 2016 Preview

Het installeren van de Office 2016 Preview zou heel vlot moeten gaan als je een Office 365-abonnement hebt. (Mijn collega Mark Hachman slaagde er om de een of andere reden niet in om Office 2016 via Office 365 te installeren, terwijl ik geen problemen had met het installeren van de standalone versie.) Ga gewoon naar je Office 365 My Account-pagina en klik op Language and install options. Klik vervolgens op Additional install options. Kies of je de 32-bit of 64-bit versie van de Office 2016 Preview wilt installeren.

Zodra de software geïnstalleerd is, moet je de eerste keer dat je een Office-app opent het e-mailadres dat aan je Office 365-abonnement gelinkt is invoeren.

Als je geen Office-365 abonnement hebt, zul je de Office 2016 Preview productcode moeten invoeren.

Het proces is even eenvoudig als je geen Office 365-abonnement hebt. Ga naar de Office 2016 Preview pagina en download het uitvoerbare bestand voor de 32-bit of 64-bit versie van Office. Klik als de download voltooid is op het icoon van het programma om het installatieproces te starten.

Wanneer er gevraagd wordt om het e-mailadres dat met je Office 365-abonnement geassocieerd is in te voeren, moet je op de kleine blauwe link Enter a product key onder het tekstveld klikken. Gebruik vervolgens deze productcode:

NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG

Dat is het! Ga lekker rondneuzen, probeer alle nieuwe dingen en zorg ervoor dat je Microsoft feedback stuurt door middel van het icoon met het lachende gezichtje. Microsoft wil het graag weten als je knelpunten tegenkomt of juist soepele ervaringen hebt. Daar zijn previews tenslotte voor bedoeld.

Het achterlaten van Feedback over Office 2016 is eenvoudig en gaat via emoticons.

Nu we het toch over previews hebben, Office 2016 is niet de enige preview die Microsoft momenteel in de aanbieding heeft. Om alvast naar de toekomst van Windows te kijken, kun je de handleiding van Computer!Totaal over het installeren van de Windows 10 Preview lezen, evenals onze hands-on review.

Je kunt zelfs de Office 2016 Preview binnen de Windows 10 Preview installeren als je van previews in previews houdt, zodat je functies en stabiliteit kunt testen terwijl je functies en stabiliteit aan het testen bent.

1 Reactie(s) op: Zo download je de Office 2016-preview

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 augustus 2015 22:19 Anoniem
    Tja…. Beetje jammer alleen dat het serienummer niet werkt.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.