Downloaden buitenshuis

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 april 2011 14:41

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Als u een film, muziekalbum of ander bestand wilt downloaden, is het niet meer nodig dat u daarvoor thuis achter uw pc zit. Downloadopdrachten kunt u heel eenvoudig vanaf iedere gewenste locatie uitvoeren, of u nu achter uw werk-pc zit of onderweg bent en een smartphone gebruikt. Met onze tips kunt u bestanden voortaan vanaf iedere locatie op uw thuiscomputer laten zetten!

1. Voordelen

Door downloadopdrachten op afstand uit te voeren, kunt u veel tijd besparen. Zit u op uw werkplek buitenshuis en wilt u '­s avonds een paar afleveringen van een mooie Amerikaanse televisieserie zien? U activeert direct de download op uw thuis-pc, zodat het videomateriaal voor u klaarstaat zodra u aan het eind van de werkdag thuiskomt. Zelfs als u bij wijze van spreken aan de andere kant van de wereld op een bounty-eiland verblijft, is het mogelijk om uw thuiscomputer te bedienen, met behulp van een smartphone of middels een pc in een internetcafé. U hebt daarbij de keuze uit verschillende methoden, die we in dit artikel stuk voor stuk uitgebreid aan bod zullen laten komen.

Teamviewer

2. Installeren

Gebruikt u al een downloadprogramma en bent u daar tevreden over? Met het gebruiksvriendelijke TeamViewer kunt u uw pc op afstand overnemen en zo het betreffende programma aansturen. Met TeamViewer start u op iedere willekeurige pc een downloadtaak. Het lijkt daarbij net alsof u gewoon achter uw thuiscomputer zit. Surf eerst op uw thuiscomputer naar de website Teamviewer, klik op de groene knop Volledige versie en voer het exe-bestand uit. U mag deze software gratis gebruiken, zolang u hem alleen voor privédoeleinden inzet. Kies Installeren en klik op Volgende. Selecteer vervolgens de optie privé / niet-commercieel en accepteer in het volgende scherm de licentieovereenkomst door twee vinkjes te plaatsen. Bevestig wederom met Volgende en antwoord met Ja op de vraag die wordt gesteld. Hiermee geeft u aan dat u vanaf iedere locatie toegang wilt krijgen tot de pc waarop u TeamViewer nu installeert. Klik nogmaals op Volgende om de installatie te starten.

Geef in TeamViewer aan dat u uw computer op afstand wilt bedienen.

3. Account creëren

Na de installatie verschijnt er een wizard die u helpt bij de configuratie. Klik op Volgende en bedenk een goed wachtwoord. Vervolgens hebt u de mogelijkheid om een account aan te maken. Het is raadzaam om dit te doen, want daarmee wordt uw thuiscomputer automatisch toegevoegd aan de partnerlijst, waardoor u gemakkelijk een verbinding legt met een externe pc. Vul een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in. In het laatste scherm bevestigt u alles middels Voltooien. Open ten slotte uw e-mailbox en klik op de activeringslink om de registratie af te ronden. U kunt het programma wegklikken via het kruisje. TeamViewer is dan nog steeds actief en bereikbaar via het systeemvak.

Als u een account hebt aangemaakt, kan uw thuiscomputer aan de partnerlijst worden toegevoegd.

4. Toegang via internet

Nu TeamViewer is geïnstalleerd, kunt u uw thuiscomputer vanaf iedere willekeurige pc bedienen. Doordat de communicatie via internet verloopt, kunt u dit ook vanaf een openbaar systeem doen, bijvoorbeeld in een internetcafé. Ga naar Teamviewer en klik bovenin op Web Login. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop Log in om uw beveiligde TeamViewer-webpagina te openen. U ziet hier onder andere mogelijkheden om de instellingen aan te passen en om contactpersonen toe te voegen. In het linkerdeelvenster ziet u de naam van uw thuiscomputer. Klik er met de rechtermuisknop op en kies voor Verbinding maken in nieuw venster. U ziet nu dat het bureaublad van de pc die u overneemt in beeld verschijnt.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u de naam van de thuiscomputer waarop u TeamViewer hebt geïnstalleerd.

5. Bediening

De bediening van een andere pc op afstand is erg eenvoudig. Met de muis kunt u binnen het besturingssysteem een downloadprogramma openen, bijvoorbeeld een nieuwslezer of bittorrent-client. Vervolgens is het een fluitje van een cent om een downloadtaak te starten. U plukt gewoon een nzb- of torrent-bestand van internet en vervolgens importeert u het rechtstreeks in het downloadprogramma. U beslist zelf op welke locatie op uw thuiscomputer de binnen te halen bestanden worden opgeslagen. Naast downloadtaken verricht u op afstand ook net zo gemakkelijk andere handelingen. Voor de weergave van het beeld maakt u gebruik van de opties in de menubalk. Navigeer naar Weergeven en Bezig met Schalen. Maak een keuze tussen de originele en de geschaalde versie van het beeld. U geeft verder ook aan wat u wilt optimaliseren: de snelheid van de bediening op afstand of de kwaliteit van het beeld. Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u op het kruisje. Wilt u het downloadproces niet via een externe pc maar via een ander apparaat activeren? Op Teamviewer kunt u applicatie downloaden voor Android en iOS (iPhone en iPad).

Neem de bediening van uw computer op afstand over en start het downloadproces.

Gebruikersaccount

Als u een pc wilt overnemen, is het natuurlijk noodzakelijk dat uw thuiscomputer waar TeamViewer op staat, is ingeschakeld. Dit kan ook heel eenvoudig aan een huisgenoot worden overgelaten, want TeamViewer wordt standaard met Windows geopend. Normaal gesproken is het niet mogelijk om een downloadtaak op afstand te starten wanneer uw gebruikersaccount in Windows niet is aangemeld. Via TeamViewer kunt u de pc vanaf iedere locatie aan- en afmelden, zodat u hier geen hinder van ondervindt. Dat is vooral handig als het systeem zich na een bepaalde periode van inactiviteit automatisch afmeldt of als iemand anders tussentijds uw pc heeft gebruikt.

0 Reactie(s) op: Downloaden buitenshuis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.