DreamMail 4.6.9.0

Door: Ignace de Groot | 23 december 2011 12:59

Apps & Software

Een e-mailprogramma als DreamMail kan goed van pas komen. Bijvoorbeeld als u net bent overgestapt op Windows 7 en vaststelt dat Microsoft niet langer een e-mailprogramma meelevert. Webmail is een mogelijke uitweg, maar voor wie vasthoudt aan een 'klassiek' e-mailprogramma is DreamMail een bruikbaar alternatief.

Tijdens de installatie kunt u zelf beslissen welke onderdelen u wenst, maar tenzij u geen boodschap hebt aan plug-ins (zoals SSL-ondersteuning voor Gmail) of aan extra's (emoticons, sjablonen en briefpapier) laat u best alle items aangestipt. DreamMail is van Chinese origine, maar gelukkig blijkt de interface uiteindelijk ook Nederlandstalig te zijn. Het programma ondersteunt meerdere gebruikers. Dat houdt in dat u voor elke gebruiker een afgeschermd DreamMail-account kunt creëren, zodat u niet over elkaars berichten struikelt.

Slimme mappen met combineerbare criteria.

Orde

De interface laat zich klassiek noemen, met een typische driedeling: links het paneel waarin u de gewenste e-mailmap of -account opent, rechtsboven de inhoud van de mailmap en rechtsonder een voorvertoning van het bericht. Berichten laten zich op verschillende criteria sorteren, maar het moet netjes blijven en dus voorziet het programma ook in een uitgebreide filterset en handige 'slimme mappen'. U bepaalt zelf de criteria en DreamMail zorgt er automatisch voor dat alleen de juiste berichten in zo'n map terechtkomen. Voor wie minder strak werkt: er is een flexibele zoekfunctie aanwezig waarmee u snel de gezochte berichten opspoort. Over de verdiensten van de spamknop zijn we minder te spreken: die fungeert eigenlijk alleen als 'voeg deze afzender aan de zwarte lijst toe'.

Berichten

E-mails verstuurt u standaard in HTML-formaat en hier treft u een paar leuke extra's aan. We hebben het dan niet zozeer over de (rijke verzameling) emoticons, de fraaie briefpapieren (zo'n 85-tal, netjes thematisch verdeeld) maar over de mogelijkheid om snel een tabel, een schermafbeelding of ingesproken tekst (in wav-formaat) toe te voegen. Er zijn tevens kant-en-klare sjablonen en uiteraard kunt u handtekeningen toevoegen en - best handig - met behulp van macro's past u daar bovendien variabelen in zoals [%Datum] of [%Naam_Ontvanger]. En voor wie de overstap maakt: DreamMail laat u toe berichten uit Outlook Express en Foxmail te importeren.

Handtekeningen en sjablonen inclusief handige variabelen.

Meer dan mail

DreamMail mag dan een volbloed e-mailclient zijn, dat neemt niet weg dat er ook een basale contactbeheerder aan boord steekt, inclusief vCard-ondersteuning én met diverse importopties, onder meer voor contacten uit Outlook (Express). En, minder evident: ook een eenvoudige RSS-reader heeft in DreamMail zijn plaatsje gevonden. Vermeldenswaard is tenslotte dat DreamMail ook in een 'draagbare' versie bestaat: snel even op de stick gooien en u hebt 'm op zak.

DreamMail 4.6.9.0

Freeware

Taal Nederlands

Download 8,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 500MHz-processor, 128 MB RAM

Maker DreamMail

Oordeel 8/10

Pluspunten

Fraaie sjablonen (met macro's) en briefpapier

Enkele leuke html-opties

Minpunten

Geen IMAP-ondersteuning

Zeer rudimentair spamfilter

Veiligheid

Let op: 2 van 40 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: DreamMail 4.6.9.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.