Drie verrassende uitbreidingen voor Google Chrome

Door: robbin-ooijevaar | 18 december 2015 10:21

How To

Google Chrome-extensies zijn handig, snel geïnstalleerd en werken direct zonder dat je veel instellingen hoeft aan te passen. De uitbreidingen komen dan ook regelmatig aan bod in Computer!Totaal. In dit artikel bespreken we drie verrassende extraatjes.

Even geen Facebook ...

Beland je regelmatig 'per ongeluk' op nu.nl, YouTube of Facebook als je eigenlijk iets anders moet doen? Installeer dan de extensie Strict Workflow. De uitbreiding blokkeert websites die je kunnen afleiden met een 'tijdslot'. De lijst bevat alle bekende sociale media. Via de instellingen kun je de 'zwarte lijst' uitbreiden. Het tijdslot is standaard ingesteld op 25 minuten maar gaat pas in als je zelf op het Strict Workflow-icoontje klikt. Heb je braaf gewerkt? Dan wordt het Strict Workflow-icoontje groen en mag je vijf minuten afleiding zoeken. Daarna worden de websites op de 'zwarte lijst' weer ontoegankelijk. Strict Workflow lijkt misschien kinderachtig, maar helpt je wel om discipline op te bouwen.

Strict Workflow voorkomt dat je je laat afleiden door 'Facebook & Co' op momenten dat je eigenlijk moet werken.

Foto's bewerken

Wie regelmatig plaatjes van internet gebruikt weet dat het soms een heel gedoe is om de afbeelding van een website in je fotobewerkingsprogramma te krijgen. De uitbreiding pic2pixlr maakt het eenvoudig om een afbeelding snel bij de fotobewerkers van Pixlr.com te krijgen. Klik met je rechtermuisknop op een afbeelding van een website. Ga naar Open with pic2pixlr en kies je favoriete Pixlr-gereedschap. Pixlr O-Matic geeft foto's snel een leuk effect of randje. Pixlr Express is een basis fotobewerker met veelgebruikte functies zoals bijsnijden en verbeteren. Pixlr Editor is een uitgebreide fotobewerker.

Pic2pixlr opent afbeeldingen vanuit je browser direct bij een online fotobewerker van Pixlr.com.

Buitenlands filmpje

Hola is een van de meest gebruiksvriendelijke manieren om een website te bezoeken die door een regioblokkade wordt tegengehouden. Vanuit Nederland mag je bijvoorbeeld bijna niets bekijken bij de BCC en vanuit andere landen is de content van de NPO niet bereikbaar. Hola leidt je automatisch om naar een 'interneteindpunt op aarde' dat wel de site kan openen die je wilt zien. Let op: als je de gratis versie van Hola gebruikt wordt jouw internetverbinding onderdeel van het Hola-netwerk en kan deze dus ook gebruikt worden als 'eindpunt'. Wie hier niet van gediend is, kan de extensie steeds uitschakelen of kiezen voor een betaalde variant van vijf euro per maand.

Dankzij Hola kun je buitenlandse websites bezoeken alsof je in het land bent waarvoor ze bedoeld zijn.

1 Reactie(s) op: Drie verrassende uitbreidingen voor Google Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 december 2015 09:59 Anoniem
  Iets waar ik écht op zit te wachten (misschien is het er al, maar ik heb het nog niet ontdekt) is hoe je het kunt stoppen dat filmpjes zich automatisch openen. Als ik bijvoorbeeld op outloog uitlog, kom ik op de pagina van MSN terecht, waar ik dan af en toe een artikel aanklik om te lezen. Hier opent zich dan vaak een filmpje in het nieuwsbericht die automatisch aan gaat. En met de speakers op vol, omdat ik muziek aan het luisteren ben, schrik ik me vaak een ongeluk.

  GeenStijl heeft ook een tijdje gehad dat er een artikel was met een audiofragment dat automatisch opent. Zeer irritant. Het enige dat ik gevonden heb is om flash uit te schakelen, maar niet alle filmpjes zijn in flash. Bovendien krijg je dan zo'n lelijk icoon in beeld (plug-in niet gevonden) waar je dan op moet klikken.

  Daarnaast heb ik nog steeds in chrome dat is als ik op dumpert.nl een filmpje open, er in beeld staat "Error loading plug-in". Als ik de pagina dan refresh opent het filmpje wel vanzelf. Op firefox heb ik hier geen last van.

  Laatste irritatiepuntje zijn de 'aantekeningen' op filmpjes op youtube. Bij elk filmpje afzonderlijk moet je die weer uitzetten. Dat zou ook automatisch moeten kunnen.

  Iemand ideeën? :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.