Drie verrassende uitbreidingen voor Google Chrome

© PXimport

Drie verrassende uitbreidingen voor Google Chrome

Geplaatst: 18 december 2015 - 08:21

Aangepast: 14 december 2022 - 12:13

Redactie ID.nl

Google Chrome-extensies zijn handig, snel geïnstalleerd en werken direct zonder dat je veel instellingen hoeft aan te passen. De uitbreidingen komen dan ook regelmatig aan bod in Computer!Totaal. In dit artikel bespreken we drie verrassende extraatjes.

Even geen Facebook ...

Beland je regelmatig 'per ongeluk' op nu.nl, YouTube of Facebook als je eigenlijk iets anders moet doen? Installeer dan de extensie Strict Workflow. De uitbreiding blokkeert websites die je kunnen afleiden met een 'tijdslot'. De lijst bevat alle bekende sociale media. Via de instellingen kun je de 'zwarte lijst' uitbreiden. Het tijdslot is standaard ingesteld op 25 minuten maar gaat pas in als je zelf op het Strict Workflow-icoontje klikt. Heb je braaf gewerkt? Dan wordt het Strict Workflow-icoontje groen en mag je vijf minuten afleiding zoeken. Daarna worden de websites op de 'zwarte lijst' weer ontoegankelijk. Strict Workflow lijkt misschien kinderachtig, maar helpt je wel om discipline op te bouwen.

 

© PXimport

Strict Workflow voorkomt dat je je laat afleiden door 'Facebook & Co' op momenten dat je eigenlijk moet werken.

Foto's bewerken

Wie regelmatig plaatjes van internet gebruikt weet dat het soms een heel gedoe is om de afbeelding van een website in je fotobewerkingsprogramma te krijgen. De uitbreiding pic2pixlr maakt het eenvoudig om een afbeelding snel bij de fotobewerkers van Pixlr.com te krijgen. Klik met je rechtermuisknop op een afbeelding van een website. Ga naar Open with pic2pixlr en kies je favoriete Pixlr-gereedschap. Pixlr O-Matic geeft foto's snel een leuk effect of randje. Pixlr Express is een basis fotobewerker met veelgebruikte functies zoals bijsnijden en verbeteren. Pixlr Editor is een uitgebreide fotobewerker.

 

© PXimport

Pic2pixlr opent afbeeldingen vanuit je browser direct bij een online fotobewerker van Pixlr.com.

Buitenlands filmpje

Hola is een van de meest gebruiksvriendelijke manieren om een website te bezoeken die door een regioblokkade wordt tegengehouden. Vanuit Nederland mag je bijvoorbeeld bijna niets bekijken bij de BCC en vanuit andere landen is de content van de NPO niet bereikbaar. Hola leidt je automatisch om naar een 'interneteindpunt op aarde' dat wel de site kan openen die je wilt zien. Let op: als je de gratis versie van Hola gebruikt wordt jouw internetverbinding onderdeel van het Hola-netwerk en kan deze dus ook gebruikt worden als 'eindpunt'. Wie hier niet van gediend is, kan de extensie steeds uitschakelen of kiezen voor een betaalde variant van vijf euro per maand.

 

© PXimport

Dankzij Hola kun je buitenlandse websites bezoeken alsof je in het land bent waarvoor ze bedoeld zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten