Driver Booster 3 - Houd je drivers up-to-date!

© PXimport

Driver Booster 3 - Houd je drivers up-to-date!

Geplaatst: 17 februari 2016 - 05:46

Aangepast: 14 december 2022 - 12:11

Ignace de Groot

Je besturingssysteem heeft drivers oftewel stuurprogramma's nodig om met je hardware te kunnen communiceren. Voor een optimale aansturing zorg je er dus maar beter voor dat je over de juiste en up-to-date drivers beschikt. Driver Booster kan je daarbij van dienst zijn.

Drivers up-to-date houden is een noodzakelijke, maar vervelende en vaak tijdrovende klus. Driver Booster helpt je dat proces te automatiseren. We bekijken hier de gratis versie, maar weet dat er ook een betaalde Pro-editie beschikbaar is (€ 21,95 per jaar voor drie pc's) die sneller updatet, zeldzamere drivers vindt en voor automatische driverback-ups zorgt. Let er bij de download van de gratis versie ook op dat je de juiste download-links aanklikt en dat je tijdens de installatie vinkjes verwijdert naast onderdelen die je niet mee wenst te installeren. Lees ook: Wat moet je doen als Windows Update niet werkt?

Leeftijd

Zodra je Driver Booster opstart, scant het programma meteen alle geïnstalleerde drivers en deelt deze in twee grote rubrieken op: Actueel en Verouderd. Het mag duidelijk zijn dat vooral deze laatste categorie aandacht vergt. Je leest hier het versienummer en de releasedatum van de geïnstalleerde drivers evenals van de drivers die Driver Booster in zijn database heeft aangetroffen. Afhankelijk van het leeftijdsverschil tussen beide krijgt elke driver een aanduiding mee als Oud, Zeer oud of Extreem oud. Ook Defect behoort trouwens tot de mogelijkheden (hoewel de als defect bestempelde driver van de wifi-adapter op ons testsysteem wél correct bleek te functioneren).

 

© PXimport

De verouderde drivers krijgen op basis van de leeftijd een indicatie mee.

Bijwerken

Vervolgens beslis je zelf welke drivers je wilt laten bijwerken. Dat kan met een paar muisklikken. Het is ook mogelijk in één keer alle verouderde drivers te laten updaten. Houd er wel rekening mee dat het downloaden een hele poos kan duren, vooral in de gratis versie (op ons systeem topten de downloads af op maximaal 490 kbyte/s).

Als je dat zo instelt, sluit Driver Booster na de installatie de pc af of kun je die laten herstarten. Het is overigens ook mogelijk specifieke drivers voortaan door Driver Booster te laten negeren of vanuit het programma te verwijderen. Het programma kan bovendien een nieuw geïnstalleerde driver naar de vorige versie terugrollen en er wordt ook een systeemherstelpunt gecreëerd, zodat je op die manier nog naar een vorige toestand kunt terugkeren.

Conclusie

De gratis versie van Driver Booster ontbeert wel enkele handigheden die je in de betaalde editie terugvindt, maar ook deze versie is zeker nuttig om snel verouderde drivers op te sporen (en zelfs in één keer) te updaten.

 

© PXimport

Je kunt over elke driver meer gedetailleerde informatie opvragen.

8,0

Pluspunten

Uitgebreide driverdatabase

Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk

Minpunten

Verwarrende downloadlinks

Overtollige extra's tijdens de installatie

Geen automatische driver-back-ups

Conclusie

Driver Booster 3 ---------------- **Taal** Nederlands **OS** Windows XP/Vista/7/8/10 **Website** [www.iobit.com](http://www.iobit.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten