Driver Booster 3 - Houd je drivers up-to-date!

Door: Ignace de Groot | 17 februari 2016 07:46

Apps & Software

Je besturingssysteem heeft drivers oftewel stuurprogramma's nodig om met je hardware te kunnen communiceren. Voor een optimale aansturing zorg je er dus maar beter voor dat je over de juiste en up-to-date drivers beschikt. Driver Booster kan je daarbij van dienst zijn.

Score
80
 • Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk
 • Uitgebreide driverdatabase
 • Minpunten
 • Geen automatische driver-back-ups
 • Overtollige extra's tijdens de installatie
 • Verwarrende downloadlinks

None

Driver Booster 3

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8/10

Website

www.iobit.com

Drivers up-to-date houden is een noodzakelijke, maar vervelende en vaak tijdrovende klus. Driver Booster helpt je dat proces te automatiseren. We bekijken hier de gratis versie, maar weet dat er ook een betaalde Pro-editie beschikbaar is (€ 21,95 per jaar voor drie pc's) die sneller updatet, zeldzamere drivers vindt en voor automatische driverback-ups zorgt. Let er bij de download van de gratis versie ook op dat je de juiste download-links aanklikt en dat je tijdens de installatie vinkjes verwijdert naast onderdelen die je niet mee wenst te installeren. Lees ook: Wat moet je doen als Windows Update niet werkt?

Leeftijd

Zodra je Driver Booster opstart, scant het programma meteen alle geïnstalleerde drivers en deelt deze in twee grote rubrieken op: Actueel en Verouderd. Het mag duidelijk zijn dat vooral deze laatste categorie aandacht vergt. Je leest hier het versienummer en de releasedatum van de geïnstalleerde drivers evenals van de drivers die Driver Booster in zijn database heeft aangetroffen. Afhankelijk van het leeftijdsverschil tussen beide krijgt elke driver een aanduiding mee als Oud, Zeer oud of Extreem oud. Ook Defect behoort trouwens tot de mogelijkheden (hoewel de als defect bestempelde driver van de wifi-adapter op ons testsysteem wél correct bleek te functioneren).

De verouderde drivers krijgen op basis van de leeftijd een indicatie mee.

Bijwerken

Vervolgens beslis je zelf welke drivers je wilt laten bijwerken. Dat kan met een paar muisklikken. Het is ook mogelijk in één keer alle verouderde drivers te laten updaten. Houd er wel rekening mee dat het downloaden een hele poos kan duren, vooral in de gratis versie (op ons systeem topten de downloads af op maximaal 490 kbyte/s).

Als je dat zo instelt, sluit Driver Booster na de installatie de pc af of kun je die laten herstarten. Het is overigens ook mogelijk specifieke drivers voortaan door Driver Booster te laten negeren of vanuit het programma te verwijderen. Het programma kan bovendien een nieuw geïnstalleerde driver naar de vorige versie terugrollen en er wordt ook een systeemherstelpunt gecreëerd, zodat je op die manier nog naar een vorige toestand kunt terugkeren.

Conclusie

De gratis versie van Driver Booster ontbeert wel enkele handigheden die je in de betaalde editie terugvindt, maar ook deze versie is zeker nuttig om snel verouderde drivers op te sporen (en zelfs in één keer) te updaten.

Je kunt over elke driver meer gedetailleerde informatie opvragen.

3 Reactie(s) op: Driver Booster 3 - Houd je drivers up-to-date!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 februari 2016 19:26 Anoniem
  Niet gebruiken! http://www.howtogeek.com/233115/the-only-way-to-safely-update-your-hardware-drivers-on-windows/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 februari 2016 21:11 Kasander
  Goed artikel. Dank je.
  Is Driver Booster trouwens niet dat programma dat een extra stukje software meeneemt en wat je vrijwel niet meer van je pc af kan halen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 februari 2016 14:18 Jopio54
  Mijn ervaring is dat Driverbooster en eigenlijk alles wat van IOBIT (koppelsoftware) afkomt veel te opdringend is. Vooral om je naar betaalde versie,s te sturen. Slimdrivers van Slimware doet het mijn inziens zelfs beter en gratis, alleen met installatie het decline aanklikken anders krijg je 1 stukje software extra, na gebruik weer verwijderen want waarom zou je na gebruik nog wachten op updates van het programma zelf.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.