Droom maar lekker verder

Door: | 27 april 2012 14:04

Apps & Software

Nooit meer badend in het zweet wakker worden? Met de app Dream:on kunnen je dromen worden beïnvloed en ervaar je een betere nachtrust.

De eerste vraag die in je oprijst is natuurlijk, hoe werkt dit dan? De maker claimt dat de bewegingen die je maakt tijdens het slapen, aantonen in welke slaapfase jij je bevindt. Alvorens het slapengaan zet je een wekker en kies je een 'soundscape'. Dit laatste is een soundtrack, welke geluiden van bijvoorbeeld een stad afspeelt. Als je in diepe slaap bent en de app denkt dat je aan het dromen bent, wordt deze soundscape afgespeeld. Standaard is er keuze uit de soundscape 'city' en 'peaceful garden'. Na het instellen plaats je de telefoon, met het scherm naar beneden, naast je kussen. Zorg er wel voor dat er geen kussens op je telefoon liggen, anders worden je bewegingen niet goed waargenomen.

Het idee is dat je onderbewust de geluiden tijdens je slaap zal horen, wat vervolgens je droom zal beïnvloeden. In principe is dit natuurlijk een zeer interessant idee, alleen is de techniek wellicht onbetrouwbaar. Voor deze review is de app getest op een iPhone, maar wordt de soundscape helaas niet afgespeeld. Hierdoor wordt er dus ook geen andere droom ervaren. Wel kan je in de 'dream diary' je bewegingen bekijken en eventueel naar je Facebook sturen.

Kortom

Het idee dat je dromen kan beïnvloeden door het afspelen van een bepaalde soundtrack tijdens het slapen is zeer interessant. Helaas neemt de app bewegingen tijdens de slaap niet goed waar, waardoor het afspelen van het geluid niet goed werkt. Daarnaast ziet de app er overzichtelijk uit en is er de mogelijkheid tot delen op Twitter en Facebook.