Dropbox bevestigt diefstal e-mailadressen gebruikers

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 01 augustus 2012 11:14

Apps & Software

Dropbox heeft dinsdag bevestigd dat een lijst met e-mailadressen van gebruikers in verkeerde handen is gevallen. Dit nadat gebruikers van de clouddienst in juli klaagden over het ontvangen van spam.

Aanvankelijk werd gedacht aan een grootschalige inbraak van hackers, maar volgens Dropbox is dit niet het geval. Wel is er een lijst met e-mailadressen van gebruikers gestolen. Deze stond opgeslagen binnen het account van een Dropbox-medewerker.

"Een gestolen wachtwoord gaf toegang tot het Dropbox-account van een medewerker, waarin een document stond met e-mailadressen van gebruikers", verklaart Dropbox op zijn blog. "Wij denken dat deze ongepaste toegang de oorzaak is van de ontvangen spam. Het spijt ons zeer."

Veiligheidsmaatregelen

Dropbox laat weten dat er aangescherpte veiligheidsmaatregelen worden getroffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Deze zijn echter geheel optioneel voor de gebruiker.

Zo kan er gekozen worden voor een tweetraps-beveiliging, waarbij er naast een wachtwoord ook nog een code moet worden ingevoerd. Deze code zou verstuurd kunnen worden per sms. Daarnaast wordt er een nieuwe pagina gelanceerd waarop gebruikers kunnen zien wanneer, en door wie, er op hun account is ingelogd.

0 Reactie(s) op: Dropbox bevestigt diefstal e-mailadressen gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.