Dropbox biedt gebruikers dubbele beveiliging

Door: chris-koenis | 27 augustus 2012 16:48

Apps & Software

Accounts van Dropbox krijgen een optionele extra beveiliging toegevoegd. Gebruikers kunnen de extra verificatie-stap zelf instellen.

De veelgebruikte online opslag- en synchronisatiedienst Dropbox biedt zijn gebruikers een extra beveiliginglaag aan. De in het verleden vaak kwetsbaar gebleken clouddienst neemt maatregelen om de kans op nieuw misbruik zo klein mogelijk te houden. Naast het wachtwoord krijgen gebruikers een unieke code voor het inloggen.

Beveiligingscode per mobiel verstuurd

Iedereen die gebruik wil maken van de tweetrapsbeveiliging moet wel de nieuwste bètaversie 1.5.12 van Dropbox hebben geïnstalleerd. De functie kan vervolgens worden ingesteld onder het tabblad 'security'. Daar vind je onder de gebruikersinstellingen 'two-step-verification', die naar eigen keuze kan worden geactiveerd.

Na inschakeling moeten gebruikers bij het inloggen een extra beveiligingscode invoeren. Deze code wordt verstuurd per SMS of kan worden opgehaald via een mobiel apparaat dat aan het Dropbox-account is gekoppeld. Daarbij kunnen gebruikers ook inloggen via de apps Google Authenticator (beschikbaar op Android, iPhone en BlackBerry), Amazon AWS MFA (Android) en Authenticator (Windows Phone 7).

De inlogcodes werken overigens na ontvangst maar tijdelijk. Om te voorkomen dat gebruikers hun account niet meer inkomen bij het verlies van hun mobiele apparaat, krijgt men een back-up code.

Maatregelen na spamaanval

Dropbox kondigde begin deze maand al extra beveiligingsmaatregelen aan nadat de clouddienst was aangevallen door een hacker. Deze zorgde voor een spamaanval nadat hij zich toegang had verschaft na het stelen van de inlogcode van een van de Dropbox-medewerkers. De zaak kwam aan het licht na veel klachten van onder meer Nederlandse gebruikers op het forum.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Dropbox biedt gebruikers dubbele beveiliging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.