Dropresize 0.2.4.8

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 september 2010 09:21

Apps & Software

Met het lichtgewicht programma Dropresize verkleint u binnen een handomdraai complete mappen met grafische bestanden naar een kleiner formaat. Dankzij dit hulpmiddel hoeft u daardoor niet meer alle afbeeldingen apart om te zetten met beeldbewerkingssoftware. Dat is bijvoorbeeld nuttig als u meerdere foto’s per e-mail wilt verzenden.

De resolutie van digitale camera’s wordt steeds hoger. Het voordeel is dat u mooiere en scherpere foto’s maakt, maar het levert wel grote bestanden op. Wanneer u foto’s op een website wilt zetten of naar bekenden wilt e-mailen, dan is het verstandig om ze te verkleinen. Dropresize is een prettig tooltje om een volledige map met afbeeldingen aan de hand van voorkeursinstellingen om te zetten naar een compacter formaat. Bijzonder is dat de freeware zeer weinig ruimte inneemt op uw harde schijf. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden, maar vereist wel .NET Framework 2.0 of hoger. Op veel computers is dit pakket echter al standaard aanwezig.

In het onderste deelvenster stelt u de gewenste resolutie in en selecteert u een conversiemethode.

Dropresize is eenvoudig te gebruiken. Via Add voegt u één of meerdere mappen toe die continu in de gaten worden gehouden. U geeft vervolgens in het onderste deelvenster de gewenste resolutie bij elke map aan. De verhoudingen wijzigt u aan de hand van de hoogte of de breedte. Het is tevens mogelijk om volledige plaatjes te schalen met een vaste resolutie via de optie Custom. In dat geval hebt u wel kans op uitgerekte foto’s, indien de verhoudingen niet meer kloppen. U probeert verschillende conversiemethoden uit om te achterhalen wat een gunstig resultaat oplevert. Zodra u grafische bestanden naar de geselecteerde map sleept, worden ze direct verkleind. Overigens is het hiervoor wel noodzakelijk dat de freeware actief is vanuit het systeemvak. Ook afbeeldingen in onderliggende mappen zet u desgewenst automatisch om.

Dropresize kan uit de voeten met de bestandsformaten jpg, bmp, png en tif. Helaas ontbreekt er ondersteuning voor raw-bestanden. Een minpunt is dat er op foto’s aan de boven- en linkerzijde een zwart randje is te zien bij de standaard ingestelde conversiemethode High Quality Bicubic. Gelukkig hebt u hier geen last meer van, zodra u de methode verandert in Bicubic.

Dropresize 0.2.4.8

Freeware

Taal Engels

Download 74,9 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .NET Framework 2.0 of hoger

Maker Jay Robledo

Oordeel 7/10

Pluspunten

Lichtgewicht programma

Snel afmetingen van afbeeldingen wijzigen

Eenvoudig in gebruik

Verschillende mappen monitoren

Minpunten

Zwart randje aanwezig na verkleining met standaardmethode

Geen ondersteuning raw-bestanden

Veiligheid

Let op: 1 van 41 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Dropresize 0.2.4.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.