Duplicate Cleaner 2.0.6

Door: Dirk Schoofs | 14 juni 2011 09:39

Apps & Software

We hebben geen idee hoeveel overbodige en dubbele bestanden er op onze harde schijven rondslingeren. Duplicate Cleaner gaat al enkele jaren mee als schoonmaakprogramma dat naar dergelijke bestanden speurt. Gelukkig ruimt het programma niet volautomatisch alle dubbele bestanden op, anders kunt u flink in de problemen komen.

Duplicate Cleaner is een bijzonder handige tool voor wie zijn pc wil schoonmaken door dubbele bestanden te verwijderen. Toch is dit een programma dat u het beste met kennis van zaken gebruikt, of dat u uitsluitend loslaat op mappen waarbij u zeker bent van de inhoud.

Criteria

Eerst legt u de mappen vast waarin het programma op zoek moet gaan naar duplicaten. U kunt het beste de bestandsfilters inschakelen en bijvoorbeeld Duplicate Cleaner gebruiken om identieke doc-, xls- en ppt-bestanden te vinden. Hierbij kunt u gebruikmaken van de voorgedefinieerde filters. Bovendien legt u ook de criteria vast waarop deze tool zich zal baseren om vast te stellen of het wel degelijk om doublures gaat.

Duplicate Cleaner vond voor 613 MB aan duplicaten.

Selectie Assistent

Na de scan ontvangt u een overzicht van de gevonden duplicaten. Begin hier niet zomaar bestanden te verwijderen, maar gebruik de Selectie Assistent. In dit venster legt u de criteria vast waarmee het programma bepaalt welke bestanden het zal behouden. Op die manier kunt vastleggen dat bij dubbele foto’s, de kleinste bestanden of de oudste in elke groep gemarkeerd moeten worden. Gaat het om audiobestanden, dan doet u er verstandig aan om de optie Hou de hoogste bit rate te gebruiken. Van elk bestand kunt u een voorvertoning opvragen. U kunt de tool zo instellen dat u niet per abuis essentiële systeembestanden in de prullenmand mikt.

Wanneer we de oudste bestanden in de groep markeren, zouden we 344 MB besparen.

Duplicate Cleaner 2.0.6

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,6 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veilige Selectie Assistent

Minpunten

Niet echt voor beginners

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Duplicate Cleaner 2.0.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.