Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

E-mail filteren met AwayFind

Door: Dirk Schoofs | 24 februari 2011 16:01

Apps & Software

Niemand kan het u kwalijk nemen dat u in uw vakantie probeert af te kicken van het drukke, verslavende e-mailverkeer. Toch hoeft het geen alles-of-niets-situatie te zijn. In plaats van enkele weken het mailverkeer resoluut te verbannen, kunt u dankzij deze webdienst uw berichten filteren en alleen de belangrijke mail laten doorsturen naar een vakantieadres.

1. Account aanmaken

Wenst u tijdens uw vakantie bepaalde mailberichten wel te ontvangen, dan is AwayFind een prima oplossing. AwayFind is een webapplicatie die u instelt als virtuele assistent van uw inbox. Het programma stuurt niet alleen bepaalde mail door naar uw AwayFind-box, het verwittigt u bovendien via Twitter, IM of sms wanneer een mailbericht waarop u zat te wachten in uw inbox valt. Eerst moet u AwayFind toegang verlenen tot uw mail. Surf naar AwayFind en maak een account aan. Vul enkele persoonlijke gegevens in en geef dan het e-mailadres (met wachtwoord) in dat AwayFind in de gaten moet houden. AwayFind werkt uitsluitend met een Gmail-, IMAP- of Exchange-account. Hebt u dat niet, of geeft u niet graag uw bedrijfsmailadres en wachtwoord vrij, dan kunt u voor de vakantie een Gmail-account aanmaken. Vervolgens laat u uw vaste mailclient de berichten doorsturen naar dit tijdelijke Gmail-adres.

Welk mailadres wilt u laten volgen door AwayFind?

2. Waarschuwingen

Wanneer u de registratieproce­dure hebt doorlopen, komt u op een scherm waar u het mailadres leest dat AwayFind zal beheren. In dit venster kunt u trouwens nog meer adressen ingeven die AwayFind op dezelfde manier zal benaderen. Klik rechtsonder op de knop Next. In het venster geeft u aan of en hoe AwayFind u moet vinden voor dringende berichten. U hebt de keuze uit diensten zoals AIM, Live Messenger, e-mail, sms, elektronische mededeling per telefoon, Twitter enzovoort. Wanneer u voor sms kiest, moet u uiteraard het land aanduiden en daarna het telefoonnummer ingeven zonder de landcode en zonder de eerste nul. Vervolgens ontvangt u een verificatiecode op het medium (sms, mail, telefoon) dat u hebt gekozen. Deze code noteert u online in het vakje Code en daarna kunt u een testboodschap laten versturen. Wenst u dat uw belangrijke mail gewoon wordt doorgestuurd naar AwayFind zonder extra waarschuwing, dan vinkt u niets aan. Klik dan op Next.

Van wie wilt u de mail laten doorsturen?

3. Filteren

Het filter staat al ingesteld op het mailadres dat u daarnet hebt ingegeven. Uiteraard wilt u dit filter aanpassen aan uw persoonlijke wensen via de knop Create an Email Filter. Wilt u uitsluitend de belangrijke mails van uw baas ontvangen, dan vult u bij From zijn e-mailadres in. Daarna zet u een vinkje bij Messages marked as High Priority. Bovendien kunt u filteren op berichtinhoud en trefwoorden als ‘dringend’ via de knop More options. Wanneer u op Next klikt, kunt u een automatisch antwoord opstellen en laten versturen dat meedeelt dat u op vakantie bent. U kunt bovendien bepaalde afzenders blokkeren. Van die mensen ontvangt u dus zelfs geen dringende berichten. Op het einde van de procedure komt u terecht op een pagina waar uw persoonlijke AwayFind-inbox wacht. Later logt u gewoon in bij AwayFind om rechtstreeks naar deze inbox en filterinstellingen te gaan.

AwayFind heeft drie berichten uit onze mailbox geplukt op basis van het woord ‘asap’.

0 Reacties op: E-mail filteren met AwayFind

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.