EA kondigt Dragon Age III: Inquisition aan

© PXimport

EA kondigt Dragon Age III: Inquisition aan

Geplaatst: 18 september 2012 - 07:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Uitgever Electronic Arts heeft Dragon Age III: Inquisition aangekondigd. BioWare treedt wederom aan als ontwikkelaar van de RPG. Het derde deel binnen de serie zal eind 2013 verschijnen.

Volgens ontwikkelaar BioWare werkt de studio al bijna twee jaar aan Dragon Age III: Inquisition. Het laatste deel uit de serie kon op behoorlijk wat kritiek van spelers rekenen, maar studiobaas Aaryl Flynn zegt dat ze goed naar deze op- en aanmerkingen hebben geluisterd.

Veel details over de game maakt BioWare nog niet bekend. Wel belooft de studio dat spelers nog meer keuzevrijheid krijgen en dat het gevechtssysteem onder handen is genomen. Het lijkt er overigens sterk op dat gamers zullen spelen als The Inquisitor.

Frosbite 2

Voor Dragon Age III zal BioWare niet langer gebruikmaken van zijn eigen Lycium-engine, maar wordt de Frostbite 2-engine van DICE in aangepaste vorm ingezet. Dit lijkt overigens steeds meer de huis-engine van EA te worden, aangezien veel van diens games op deze engine draaien.

Voor welke platformen het spel volgend jaar beschikbaar komt is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat deze, net als de vorige Dragon Age-games, gelanceerd wordt voor de pc, Mac, Xbox 360 en PlayStation 3.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten