EA: 'Oude games nieuw leven inblazen blijft interessant'

Door: Elmar Rekers | 14 juni 2012 11:52

Apps & Software

Uitgever Electronic Arts meent dat het nog altijd interessant is om oude franchises opnieuw tot leven te wekken. Dit ondanks het feit dat een game als Syndicate eerder dit jaar niet tot een succes wist uit te groeien.

Grote uitgevers als EA en Activision krijgen geregeld kritiek vanuit de industrie, omdat er teveel op oude successen zou worden voortgebouwd. Toch betekent het volgens EA-topman Frank Gibeau niet dat het lanceren van deze bekende titels geheel risicoloos is voor een uitgever.

"Syndicate was bijvoorbeeld een spel waar we zeker een risico mee hebben genomen. Het heeft zich niet terugbetaald en is dus niet geslaagd", zegt Gibeau tegenover CVG. "Toch heb ik altijd zin om te kijken welke bekende IP's (intellectual property, red.) we nog in de archieven hebben liggen, waarmee we nieuwe games naar de volgende generatie consoles kunnen brengen."

Sim City

Hoewel de president van EA Labels niet wil zeggen welke games er nieuw leven zal worden ingeblazen, bevestigt hij wel dat het goed mogelijk is dat er een nieuwe SSX-game gaat verschijnen. "Dat was gewoon een zeer succesvolle game", aldus Gibeau over de wederopstanding van de snowboard-franchise eerder dit jaar. Ook laat hij weten dat series als Command & Conquer en Sim City altijd door zijn hoofd spelen.

Van de laatstgenoemde is overigens al een nieuw deel in de maak. Deze Sim City 5 zal in 2013 exclusief voor de pc verschijnen. De game wordt ontwikkeld door Maxis en hierin zal een nadruk liggen op online mogelijkheden en het bouwen van meerdere steden.

0 Reactie(s) op: EA: 'Oude games nieuw leven inblazen blijft interessant'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.