EagleGet - Gratis downloadmanager voor de grootverbruiker

Door: Ignace de Groot | 21 november 2014 10:00

Apps & Software

Zowat elke browser voorziet tegenwoordig wel in een eigen downloadfunctie. Maar als je frequent (grote) bestanden binnenhaalt, voldoet die wellicht niet. Dan heb je meer aan een downloadmanager. EagleGet kan met protocollen overweg, integreert zich in browsers en heeft een ingebouwde taakplanner.

Score
60
 • Pluspunten
 • Flexibele taakplanner
 • Videobeheerder
 • Meerdere browsers
 • Diverse protocollen
 • Minpunten
 • Gebrekkige vertaling
 • Programmacrashes
 • Soms nukkig

None

EagleGet

Taal:

Nederlands

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Website:

www.eagleget.com

EagleGet is een afzonderlijke applicatie, maar voorziet tegelijk in een plug-in voor diverse browsers. Afhankelijk van je browser(versie) kan het wel gebeuren dat die integratie niet automatisch of niet helemaal soepel verloopt. Als dat het geval is, dan kun je op de site van de makers alsnog terecht voor 'manuele' instructies.

Instellingen

Voor je effectief aan de slag gaat met EagleGet, is het verstandig om eerst even het instellingenpaneel door te lopen, via Option / Configurations. Je vindt hier namelijk allerlei onderdelen terug die je wellicht graag naar eigen hand zet. Denk aan de standaard downloadmap, een eventuele snelheidslimiet (zodat er nog voldoende bandbreedte overblijft voor andere internettaken), het aantal simultane threads voor je downloads, of EagleGet je klembord en je browsers op downloadlinks moet monitoren, in welke browser(s) je EagleGet wilt integreren, welke bestandstypes EagleGet automatisch moet downloaden, welke sites het programma eventueel moet negeren, of downloads automatisch aan een antivirusprogramma moeten worden doorgespeeld, welke notificaties je te zien wilt krijgen en nog veel meer.

Ook de interfacetaal laat zich vanuit dit menu aanpassen. Het blijkt helaas onvolledig en gebrekkig naar het Nederlands te zijn vertaald.

Downloads

Zodra EagleGet een downloadlink ontdekt of wanneer je die zelf toevoegt (vanuit de applicatie of via het contextmenu van je browser) kun je het bijhorende bestand met een muisklik ophalen. Dat neemt niet weg dat je ook eerst nog enkele opties kunt instellen. Kies bijvoorbeeld of je het bestand meteen na de download wilt laten starten, selecteer de gewenste opslaglocatie, en geef aan of de download pas later mag beginnen. EagleGet beschikt namelijk over een flexibele taakplanner, waarbij je verschillende wachtrijen elk op een ander tijdstip of met een bepaalde frequentie van start kunt laten gaan. Handig is nog de ingebouwde 'Media Grabber'.

EagleGet beschikt over een goed uitgewerkte 'mediagrabber'.

Het volstaat de url van een videoclip toe te voegen en je krijgt meteen de gelegenheid de clip (met miniatuurafbeelding) in de gewenste resolutie te downloaden. Dat hoort zelfs te lukken met een compleet YouTube-kanaal, maar dat was jammer genoeg niet onze ervaring.

Je kunt verschillende wachtrijen aanmaken, elk met een andere timing.

0 Reactie(s) op: EagleGet - Gratis downloadmanager voor de grootverbruiker

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.