Earth Alerts 2011.2.10

Door: Robbin Ooijevaar | 07 november 2011 16:38

Apps & Software

Op het moment dat onze dijken het begeven, is het waarschijnlijk al te laat om de boot uit de werf te halen of een logeeradres te zoeken in een hoger gelegen buurland. Earth Alerts biedt dan ook geen garanties voor een grotere overlevingskans, maar het programma is interessant als u het natuurgeweld in de wereld in de gaten wilt houden.

Op de wereldkaart worden allerhande natuurrampen weergegeven, zoals tropische cyclonen, aardbevingen, tsunami's en uiteraard vulkaanuitbarstingen. Zodra er een gevaar dreigt of als de status van een gevaar is gewijzigd, geeft Earth Alerts hier melding van in een subtiele pop-up. Deze verdwijnt automatisch als u geen actie onderneemt, maar hij biedt ook de mogelijkheid om door te klikken en uitgebreide informatie over het betreffende fenomeen te lezen. Het programma werkt zichzelf automatisch via internet bij als er nieuwew gegevens zijn. Wie uitbarstingen van moeder natuur wil bekijken zonder iets te installeren, bezoekt Earth Alerts Many Journeys. Dit gedeelte van de website van de makers biedt ongeveer hetzelfde als het programma, maar dan in een Google Maps-weergave in uw webbrowser. Een minpuntje aan Earth Alerts is overigens dat de makers zich voornamelijk op de VS hebben geconcentreerd.

Earth Alerts houdt natuurgeweld in de gaten en toont nieuwe meldingen.

Earth Alerts 2011.2.10

Freeware

Taal Engels

Download 2,8 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 3 of hoger, 5 MB harde schijf ruimte

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Earth Alerts 2011.2.10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.