EarTrumpet - Goed om te horen!

Door: Edmond Varwijk | 02 april 2019 06:53

gamemuziek
Review

Behalve je telefoon kun je ook je pc gebruiken om muziek te luisteren of een film te kijken. Microsoft heeft het er opvallend moeilijk mee dit te vertalen naar een overzichtelijk aanbod van opties. Neem bijvoorbeeld het geluidsbeheer, dat sinds Windows 7 eigenlijk alleen minder is geworden. Gelukkig is er een oplossing: EarTrumpet.

EarTrumpet

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 10
Website
http://tiny.cc/eartrumpet
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Extra opties
  • Regelt ook volume Modern Apps
  • Minpunten
  • Alleen Windows 10

Wie de opties voor het regelen van geluid in Windows 10 vergelijkt met die van eerdere Windows-versies, concludeert al snel dat veel van wat eerst kon niet meer kan, en dat eigenlijk alles wat je door het veranderende gebruik van de pc wilt domweg ontbreekt. Zo is het nog altijd lastig het geluid goed te regelen. Veel meer dan het te gebruiken afspeelapparaat selecteren en het volume voor instellen is of niet mogelijk of alleen via heel veel submenu’s en zelfs andere onderdelen van het besturingssysteem. Een aantal ontwikkelaars, onder wie Rafael Riviera (een bekende Microsoft-criticaster op Twitter), was blijkbaar klaar met deze besluiteloosheid en ontwikkelde EarTrumpet, een betere oplossing voor geluidsbeheer in Windows 10. EarTrumpet vind je net als het standaard volumebeheer bij de klok in de Taakbalk.

Klikbesparing

De verschillen lijken in eerste instantie vooral subtiel. Wil je een ander afspeelapparaat selecteren, dan kost dat in Windows vier klikken en scrollen in een lijst die altijd te lang is voor het venster; bij EarTrumpet is dat twee keer klikken en hoef je helemaal niet te scrollen. De volumemixer openen kost in Windows twee klikken en daarna opnieuw scrollen, EarTrumpet toont direct alle apparaten en volumes. Bovendien kan EarTrumpet ook dingen die Windows niet kan. Een heel belangrijke is dat de Windows-volumemixer niet het volume van moderne apps kan aanpassen; de volumemixer van EarTrumpet kan dat wel. Ook kun je bijvoorbeeld het geluid van Netflix – geheel los van alle andere apps en programma’s die geluid maken – overzetten van de luidsprekers naar de hoofdtelefoon. En je kunt zelfs per applicatie een standaard afspeelapparaat kiezen, wat voorkomt dat je dat elke keer nadat de pc is opgestart weer nieuw moet instellen.

EarTrumpet laat je het afspeelapparaat met minder klikken en meer opties kiezen dan Windows 10 standaard.

Conclusie

EarTrumpet is een hele verbetering ten opzichte van het standaard volumebeheer in Windows 10. Waarom Microsoft zo achterblijft om dit onderdeel te fiksen, is een raadsel. Gelukkig hebben anderen het voor haar gedaan. EarTrumpet is een blijvertje.

0 Reactie(s) op: EarTrumpet - Goed om te horen!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.