Easy Computing CDRWIN 8

Door: evi-maquoi | 24 maart 2010 11:01

Review

Er zijn genoeg goede, gratis pakketten om cd's en dvd's te branden. Maar als u een krachtig pakket wilt, waarmee u niet enkel schijven kan branden, maar ook images kan aanmaken en audio-cd's kan rippen, dan zult u meestal flink moeten betalen. CDRWIN 8 van Easy Computing heeft heel wat te bieden voor net geen twee tientjes.

De interface van CDRWIN 8 ziet er netjes en overzichtelijk uit. In het startscherm kunt u aangeven wat u wilt doen: Een schijf kopiëren, Een dataschijf aanmaken of Een audioschijf maken. Een schijf kopiëren gaat erg snel. Het enige wat u hoeft te doen, is controleren of het lees- en doelstation klopt. Indien gewenst kunt u de schrijfsnelheid aanpassen. Tijdens het brandproces krijgt u de schrijfsnelheid te zien in een grafiek.

Een dataschijf aanmaken is even eenvoudig. Met behulp van duidelijke icoontjes kunt u erg snel bestanden of mappen toevoegen, nieuwe mappen aanmaken en de naam van de schijf wijzigen. Via de Instellingen kunt u aangeven of een schijf automatisch uitgeworpen moet worden na de brandsessie en of Buffer Underrun Protection al dan niet gebruikt moet worden om schrijffouten te vermijden.

In slechts enkele muiskliks kunt u een schijf kopiëren of aanmaken.

Audio

Voor het kopiëren en aanmaken van audioschijven kunt u het bestandstype (mp3, wav of wma) en de kwaliteit (van 96 tot 256 bit) instellen. Indien de ID3-tags correct ingevuld zijn kun u ook de bestandsnamen en mappenstructuur van uw audiobestanden in een handomdraai aanpassen. {Artiest}\{Album}\{Track nr} - {Titel} lijkt ons bijvoorbeeld een erg overzichtelijke voorinstelling. Cd-informatie die in hoofdletters staat omzetten naar kleine letters kan in één muisklik. Bovendien kunt u ook audio cd's erg snel rippen met CDRWIN 8.

Via het Extra-menu krijgt u tenslotte toegang tot enkele handige extraatjes. U kunt herschrijfbare schijven snel of volledig wissen, multisessieschijven afsluiten zodat ze door andere apparaten gelezen kunnen worden en schijfinformatie opvragen (type schijf, status, aantal tracks, aantal sessies, etc). Met behulp van de Sector Viewer is het zelfs mogelijk om de specifieke sectoren van een schijf te bekijken.

U kunt aan de hand van de ID3-tag bepalen hoe de bestandsnamen op uw schijf er zullen uitzien.

Conclusie

CDRWIN 8 is een behoorlijk pakket. U kunt niet enkel (her)schrijfbare cd's en enkel/dubbellaags dvd's branden, maar ook Blu-ray-schijven. Imagebestanden (ISO, BIN, Cue en XMD) aanmaken behoort eveneens tot de mogelijkheden. U bepaalt zelf hoe u de schijf wilt branden: in één keer, track per track of per sessie. De interface van CDRWIN 8 is erg overzichtelijk waardoor het programma ook gebruiksvriendelijk is. Voor 20 euro haalt u met dit pakket een betrouwbare allesbrander in huis.

Easy Computing CDRWIN 8

Prijs € 19,95

Taal Nederlands

Proefversie Niet beschikbaar

Medium 1 cd-rom of als download

OS Windows XP SP2/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Pentium III, 1 GB RAM, 100 MB harde-schijfruimte

Maker Easy Computing

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Mooie interface

Gebruiksvriendelijk

Prijs

Ook voor Blu-ray

Minpunten

Geen proefversie

0 Reactie(s) op: Easy Computing CDRWIN 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.