Easy Computing Diashows voor PC en internet

Door: Evi Maquoi | 26 maart 2010 14:04

Apps & Software

Wilt u uw vakantie-, feest- of kinderfoto's delen met vrienden of familieleden? Dat kan via een online fotoalbum, maar dat is een beetje statisch. Wie op een dynamische manier zijn mooiste plaatjes wilt delen, kan beter kiezen voor een diavoorstelling. Met Diashows voor PC en internet van Easy Computing klaart u de klus in slechts enkele minuten.

Wanneer u het programma opstart, dient u eerst de foto's te selecteren die u in uw diashow wilt gebruiken. Nadat u de plaatjes naar het storyboard hebt gesleept, kunt u ze eventueel bewerken via PhotoFix. Het contrast automatisch aanpassen, rode ogen verwijderen, uw foto bijsnijden of een effectje (sepia, meer verzadiging, verscherpen, ruis toevoegen en vervagen) toepassen - het kan allemaal.

Standaard worden alle foto's in uw diavoorstelling gedurende vijf seconden weergegeven. Met één druk op de knop wisselt u naar de Tijdlijn-modus waarin u de weergaveduur van iedere foto kunt aanpassen.

U hoeft enkel uw foto's naar de tijdlijn te slepen.

Effecten in overvloed

Nadat u de foto's op de juiste plaats hebt gezet, is het tijd voor toeters en bellen. Via het tabblad Composities krijgt u heel wat effecten om een startpagina te maken of verschillende foto's te bundelen in één slide. Overgangen, filters, tekst-, audio- en video-effecten zijn er eveneens in overvloed. Indien u uw muiscursor over een bepaald effect laat glijden, krijgt u een voorsmaakje. Wilt u het effect toepassen? Het enige wat u hoeft te doen is het effect naar de tijdlijn of het storyboard slepen. Let wel, te veel toeters en bellen maakt uw filmpje niet plezierig om te bekijken. Wees daarom zuinig met effecten, overgangen en filters!

Hier en daar een effect toevoegen maakt uw diavoorstelling dynamisch.

Delen

Bent u tevreden met het resultaat? Diashows voor PC en internet biedt u een waslijst exporteermogelijkheden. Om te kunnen genieten van de beste kwaliteit selecteert u een HD-voorinstelling in WMV-formaat. Wie zijn filmpje online wil delen kan kiezen tussen verschillende AVI-presets. Er bestaan ook instellingen die fragmenten optimaliseren voor YouTube of Dailymotion. Helaas is het niet mogelijk om uw YouTube-account te linken aan het programma. U moet het filmpje dus nog steeds handmatig uploaden.

Wilt u uw diavoorstelling online delen? Exporteer uw filmpje dan naar Hoge YouTube-kwaliteit.

Diashows voor PC en internet is een ontzettend laagdrempelig programma. Het pakket is zo gebruiksvriendelijk dat zelfs iemand zonder computerervaring een knappe diavoorstelling in elkaar kan boksen. Het pakket is niet duur, maar het gratis programma Windows Live Movie Maker biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden. Bovendien is het met het Microsoft-programma wél mogelijk om uw resultaat rechtstreeks te uploaden naar YouTube.

Easy Computing Diashows voor PC en internet

Prijs 14,95 euro

Proefversie niet beschikbaar

Taal Nederlands

Medium 1 DVD-ROM of als download

OS Windows XP SP2/Vista (32-bit)/7 (32-bit en 64-bit)

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 1 GB harde-schijfruimte

Maker Easy Computing

Oordeel 7/10

 

Pluspunten

Nederlands

Veel effecten en overgangen

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen audiobibliotheek

Niet automatisch uploaden naar YouTube

0 Reactie(s) op: Easy Computing Diashows voor PC en internet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.