Easy Computing Studio Webdesign 5 Pro

Door: Evi Maquoi | 02 juni 2010 10:57

Apps & Software

U hebt helemaal geen kennis nodig van html-code om met Studio Webdesign Pro 5 een goed ogende website te bouwen. Dankzij enkele tientallen kant-en-klare sjablonen is het erg eenvoudig om een eigen website, blog of nieuwsbrief in elkaar te knutselen.

De kleuren past u in een handomdraai aan en ook het invoegen van tekstvakken, foto’s of fotogalerijen, links of navigatiebalken is erg eenvoudig. Zelfs het invoegen van geavanceerdere elementen is niet moeilijk, bijvoorbeeld RSS-feeds, YouTube-video’s, Flickr-fotogalerijen, Google Maps-kaarten of podcasts. Dankzij de nieuwe Snel aan de slag-werkbalk onderaan in beeld hebt u alle elementen altijd binnen handbereik. Om zogenoemde intelligente objecten zoals tellers, forums, peilingen, blogitems of RSS-feeds in te voeren moet u zich wel eerst (gratis) registreren bij Serif Web Resources.

Foto’s bewerken kan snel in het Fotolab, zonder gebruik te maken van andere fotobewerkingsoftware. Rode ogen verwijderen, bijsnijden, filters en effecten toepassen: het kan allemaal. En dankzij de Knipselstudio kunt u zelfs een storende achtergrond verwijderen.

Dankzij de kant-en-klare sjablonen is het erg eenvoudig om een website te maken.

Professionele resultaten

Ook op vlak van e-commerce heeft Studio Webdesign 5 enkele noemenswaardige vernieuwingen. Het is nu bijvoorbeeld een stuk makkelijker om betalingen of donaties te innen via PayPal. Dankzij de Sandbox-functie is het zelfs mogelijk om uw PayPal-knoppen één voor één te testen voordat u uw website online plaatst. Ook de mogelijkheid om online boekingen van bijvoorbeeld kamers, tafels of bijeenkomsten aan te bieden op uw website is nieuw. Wilt u zelf ook wat munt slaan uit uw website? Dan kunt u Google AdSense-advertenties op uw website publiceren. Bezoeken analyseren kan met Google Analytics.

Bent u helemaal klaar met uw website? Dan kunt u uw site automatisch op fouten laten controleren om daarna alles online te publiceren. Wanneer u later wijzigingen aanbrengt, kunt u met behulp van de optie Snel Publiceren enkel nieuwe items uploaden. Een erg sterke troef is het nieuwe content management systeem waarmee u webinhoud ter plekke kunt aanpassen zonder gebruik te hoeven maken van Studio Webdesign. Hiermee kunt u erg eenvoudig nieuwsflashes of andere belangrijke berichten op uw website publiceren vanaf iedere pc die met internet verbonden is.

Dankzij de wizard is het erg eenvoudig om PayPal-knoppen aan uw site toe te voegen.

Conclusie

Easy Computing levert met Studio Webdesign 5 Pro een erg krachtig en gebruiksvriendelijk pakket. De vernieuwingen zijn doordacht en handig. Wie honderd euro te veel vindt voor dit pakket, kan voor de helft van de prijs de basisversie aanschaffen. Hierin is het echter niet mogelijk om forums, tellers, formulieren, mailinglijsten, chatboxen of peilingen aan te maken.

Easy Computing Studio Webdesign 5 Pro

Prijs € 99,95

Taal Nederlands

Medium 2 cd-roms

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 855 MB harde-schijfruimte

Maker Easy Computing

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlands

Gebruiksvriendelijk

Mooie, vernieuwde interface

Professionele e-commerce-functies

Minpunten

Enkel elektronische handleiding

Aantal sjablonen mag nog uitgebreider

1 Reactie(s) op: Easy Computing Studio Webdesign 5 Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 april 2014 21:32 Anoniem
    De site wordt op een tablet niet goed weergegeven. Het menu verdwijnt.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.