Easy Computing Typecursus op uw PC versie 3.0

Door: Evi Maquoi | 27 augustus 2010 14:32

Apps & Software

Blind kunnen typen met tien vingers is een troef. Het maakt multitasken mogelijk en kan u heel wat tijd besparen. Typecursus op uw PC 3.0 van Easy Computing leert u hoe u uw vingers correct moet plaatsen en laat u oefenen op basis van honderden oefeningen en ingesproken dictees.

Vlak na de installatie van het programma krijgt u een niveautest voorgeschoteld. Nadat u enkele zinnen zo snel mogelijk - en liefst foutloos - hebt overgetypt, bepaalt Typecursus op uw PC uw typeniveau. Gelukkig is dit slechts een advies en kunt u later nog zelf aangeven met welk niveau u van start wenst te gaan. Beginners kunnen aan de hand van de verschillende lessen en oefeningen echt blind leren typen terwijl gevorderden hun typesnelheid kunnen opkrikken of het aantal fouten kunnen verlagen. U kunt kiezen om bepaalde toetsen te oefenen (fffjjj-oefeningen) of standaardteksten over te typen (van gedichten en brieven tot artikels in vreemde talen). Tijdens onze test ging het met de dictees wel eens fout. Het geluid haperde soms en vaak moesten we eindeloos wachten op een nieuwe zin. Helaas zat deze bug ook al in de vorige versie van dit programma.

U krijgt niet enkel oefeningen, maar ook instructies voor een juiste vingerzetting.

Ergonomische oefeningen

Een grote troef van Typecursus op uw PC is dat het programma de statistieken bijhoudt waardoor u na enkele dagen of weken uw evolutie kunt meten. Dankzij een progressiecurve kunt u nagaan of u sneller typt en minder fouten maakt. Het programma vergelijkt immers het aantal aanslagen per minuut in combinatie met de foutenmarge.

Een ander handig extraatje zijn de ingebakken videofilmpjes met ergonomische oefeningen. Hiermee kunt u oefeningen uitvoeren voor uw rug, nek, schouders en vingers. Er zijn zelfs tips beschikbaar voor een correcte zithouding.

Deze ergonomische oefeningen zouden nek- en schouderklachten of een muisarm moeten voorkomen.

Conclusie

Typecursus op uw PC versie 3.0 is an sich een erg goed pakket om sneller te leren typen. Maar... in vergelijking met de vorige versie is er zo goed als niets veranderd. De doos kreeg een make-over en de software is ondertussen compatibel gemaakt voor Windows 7. Maar verder zijn er nagenoeg geen vernieuwingen en dat is ontzettend jammer. De interface is niet veranderd, de ergonomische oefeningen zijn gelijkaardig en de dictees haperen nog steeds. Wie nog met Windows XP of Vista werkt, kan dus beter de vorige versie aanschaffen. Wellicht kunt u die voor enkele euro’s via Marktplaats of eBay vinden.

Easy Computing Typecursus op uw PC versie 3.0

Prijs € 14,95 (doos of download)

Taal Nederlands

Medium 1 cd-rom of 413 MB download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 512 MB RAM, 150 MB harde-schijfruimte

Maker Easy Computing

Oordeel 6/10

Pluspunten

Uitgebreide handleiding in pdf-formaat

Voor beginners en gevorderden

Prijs

Minpunten

Nagenoeg geen vernieuwingen

Geen proefversie

Altijd cd-rom nodig om programma te draaien

0 Reactie(s) op: Easy Computing Typecursus op uw PC versie 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.