Easy Context Menu - Breid je contextmenu's slim uit

Door: Ignace de Groot | 13 november 2015 15:55

Apps & Software

Windows zelf voorziet al in een aantal handige opties in het contextmenu van Windows Verkenner en je bureaublad. Nu zijn we er niet zo'n voorstander van om dat menu met een hele lijst opties uit te breiden, maar voor de vele nuttige functies van Easy Context Menu maken we graag een uitzondering.

Score
80
  • Pluspunten
  • Ingebouwde editor en opruimer
  • Zinvolle uitbreidingen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Onoverzichtelijke lijst voor opruiming

None

Easy Context Menu

Prijs

Gratis

Taal

Nederlands

OS

Windows Vista en hoger

Website

http://tiny.cc/ecm2

Easy Context Menu is portable software en komt gewoon in een zipje met zowel een 32- als 64bit-versie. Met een dubbelklik start je de juiste versie waarna een venster met zes rubrieken verschijnt. Elk van deze rubrieken verwijst naar de diverse contextmenu's van Windows waaraan je vanuit Easy Context Menu aangepaste menu-opties kunt toevoegen. Wil je bijvoorbeeld een paar opties toevoegen aan het contextmenu van je bureaublad, dan volstaat het de rubriek Contextmenu Bureaublad te openen en een vinkje te plaatsen bij de gewenste opties.

Twee voorbeelden uit de subrubriek Tools: als je de opties Herstel wachtrij van drukker (lees: printer) en bij Blokkeer Muis en toetsenbord aanvinkt en ter bevestiging op de groene plus-knop drukt, dan vind je die opties terug onder Tools in het contextmenu van je bureaublad. Alle opties in één keer toevoegen is overigens ook mogelijk: je hoeft maar een vinkje te plaatsen bij Contextmenu Bureaublad, waarna alle onderliggende submenu's en items worden aangevinkt. Wij telden in totaal negentig (deels overlappende) opties die je via Easy Context Menu kunt toevoegen: Bureaublad (36), Mijn Computer (34), Schijven (4), Mappen (7), Bestanden (6) en Exe-bestand (3).

Optimaliseren

Wil je ooit alle toegevoegde items verwijderen, dan hoef je die contextmenu's maar in Easy Context Menu te selecteren en het rode minknopje in te drukken. Er is bovendien een knop waarmee je elk van de negentig items kunt aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat een item een andere naam krijgt in het contextmenu of dat het automatisch met administratorrechten wordt opgestart, dan heb je dat snel geregeld. Ook eigen items (snelkoppelingen en dergelijke) toevoegen is mogelijk.

Je kunt bestaande items wijzigen en ook eigen items toevoegen.

Verder bevat de tool nog een module waarmee je andere, al bestaande items in je contextmenu's kunt opruimen. Alle gedetecteerde menu-items worden hierbij opgesomd en het volstaat het vinkje naast zo'n item te verwijderen om dat niet langer zichtbaar te maken.

Conclusie

Easy Context Menu is een absoluut handige tool voor wie de diverse contextmenu's van Windows met nuttige items wil uitbreiden of bestaande items wil opruimen. Jammer is dat de lijst van items die je kunt verwijderen verre van overzichtelijk is.

0 Reactie(s) op: Easy Context Menu - Breid je contextmenu's slim uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.