Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

Door: Kees Krick | 21 oktober 2010 16:23

Apps & Software

Door bestanden die meerdere keren op schijf staan op te ruimen, kunt u waarschijnlijk aardig wat schijfruimte terugwinnen. Om niets kostbaars kwijt te raken, moet u dan wel heel zeker weten dat het ook echt om exact dezelfde bestanden gaat. Easy Duplicate Finder kan u die zekerheid bieden.

Bestanden met dezelfde naam, aanmaakdatum en bestandsgrootte hoeven niet per se dezelfde inhoud te hebben. Kortom, het kunnen nog steeds verschillende bestanden zijn. Andersom kunnen bestanden met verschillende namen wel degelijk dezelfde inhoud hebben. Dit alles maakt het erg lastig om dubbele bestanden doeltreffend op te sporen.

Hierbij schiet het programma Easy Duplicate Finder te hulp. U wijst aan waar op doublures gezocht moet worden en dan gaat het programma voor u aan de slag. Er wordt nu wel nadrukkelijk naar de inhoud gekeken. De resultaten worden in een lijst getoond en dan kunt u beslissen of en zo ja wat u wilt verplaatsen of verwijderen. Het programma kan zelf een voorstel doen (AutoSelect). Zo kunt u heel snel alle dubbele bestanden in een map kiezen, de oudste exemplaren, of muziek met de laagste kwaliteit.

Bestanden die anders heten kunnen alsnog hetzelfde zijn.

Conclusie

Het programma is vooral bedoeld om bestanden die u zelf op schijf hebt gezet te doorzoeken. Systeemmappen worden standaard dan ook niet meegenomen en het is verstandig dit zo te laten. Jammer is dat u er telkens aan herinnerd wordt de betaalde versie te kopen. Verder mag u vanuit het overzicht slechts tien bestanden selecteren om er wat mee te doen. Uiteindelijk blijkt dit dan ook meer een probeerversie te zijn dan een gratis ‘lite’-versie.

Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

Freeware

Taal Engels

Medium 4 MB download

OS Windows 9x/Me/2000/XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 400MHz-processor, 128 MB geheugen, 5 MB harde-schijfruimte

Maker EasyDuplicateFinder.com

Oordeel 5/10

Pluspunten

Bestanden worden inhoudelijk vergeleken

Handmatig of automatisch doublures selecteren

Minpunten

Blijkt een proefversie met beperkte functionaliteit te zijn

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

2 Reacties op: Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren, 4 maanden geleden
  programma werk al na 1 keer 10 bestanden verwijderen niet meer.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 6 maanden geleden
  The program is good. I used it to search for duplicates on your disk. There are many similar programs, such as Duplicate Remover Free http://manyprog.com. I use it because it's free.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.