Easy Image Modifier 4.61

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 07 september 2012 13:36

Apps & Software

Een plaatje draaien in Photoshop, Paint of zelfs de ingebouwde Photo Viewer in Windows is niet zo ingewikkeld. Easy Image Modifier komt juist van pas als u juist veel van dit soort kleine wijzigingen in afbeeldingen wilt aanbrengen.

Het fijne aan dit programma is dat, zodra u het opstart, er een klein schermpje verschijnt dat u vertelt wat u met dit programma kunt doen en hoe u te werk moet gaan. Dat begint uiteraard met het inladen van foto's, wat u per bestand of per map kunt doen. Het programma heeft een handige preview-functie zodat u snel nog even door de foto's kunt bladeren, zonder dat dit extra ruimte in de interface opslokt.

U krijgt een voorbeeldweergave van de afbeeldingen, zonder dat het extra ruimte in de interface opslokt.

De hoeveelheid beschikbare aanpassingen aan een afbeelding valt een beetje tegen. Roteren, schalen, rand toevoegen en watermerk toevoegen, daar houdt het zo'n beetje mee op. Dat maakt Easy Image Modifier niet het meest uitgebreide programma voor dit soort taken, maar het zorgt er wel voor dat het één van de meest gebruiksvriendelijke programma's is op dit gebied. Elke optie heeft een aantal aanklikbare sub-opties, u hoeft nergens te werken met code, ingewikkelde instellingen enzovoort.

De opties zijn wat summier, maar wel ontzettend duidelijk en daar gaat het hier om (Easy!).

Naast de uiterlijke kenmerken kunt u ook nog wat aanpassingen doen aan het bestand zelf. Zo kunt u metagegevens verwijderen en de bestandsdatum aanpassen, de bestanden sorteren enzovoort. Wat we wel missen is de mogelijkheid om de bestandsnaam tot in detail aan te passen, maar dat past waarschijnlijk niet binnen de eenvoud van dit programma. Bij het opslaan kunt u kiezen tussen drie bestandsindelingen: JPG, PNG en BMP. Dat past wederom binnen dit idee: niet meer bieden dan nodig is, geen onnodige verwarring veroorzaken. Dat doet dit programma fantastisch. Heel snel even een wagonlading aan afbeeldingen aanpassen is nog nooit zo eenvoudig geweest, als u maar niet teveel eisen hebt!

Easy Image Modifier 4.61

Freeware

Taal Engels

Download 488 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Kevin Schneider

Oordeel 7/10

Pluspunten

Zeer gebruiksvriendelijk

Uitleg bij het opstarten

Snel en eenvoudig instellingen aanpassen

Minpunten

Veel opties weggelaten ten behoeve van de eenvoud

Geen controle over de uitvoer van de bestandsnaam

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Easy Image Modifier 4.61

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.