EasyBrake - Snel en makkelijk video converteren

Door: Ignace de Groot | 19 december 2013 11:00

Apps & Software

Je wilt een aantal videofilms op je tablet, smartphone of mediaspeler bekijken, maar dat valt tegen: het formaat wordt niet herkend! Dat lost EasyBrake op een elegante manier voor je op. Deze tool slikt meer dan zestig videoformaten en met een druk op de knop zet die je video's om.

Score
80
 • Pluspunten
 • Gevorderde instellingen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen installatie
 • Minpunten
 • Huidige instellingen beperkt

None

EasyBrake 0.9.9.7

Taal

Nederlands

OS

Windows XP en hoger

De maker heeft deze tool niet toevallig EasyBrake genoemd. Er is om te beginnen geen installatie nodig en om een video te converteren hoef je - letterlijk - niet meer te doen dan een videobestand naar het programmavenster te verslepen. De conversie gebeurt dan naar een mkv-container, overeenkomstig de instellingen van het ingebouwde standaardprofiel. Daarvoor doet het programma een beroep op de engine van het populaire programma HandBrake, en dat schept vertrouwen.

'Just a click', dat mag je vrij letterlijk nemen!

Eigen instellingen

We kunnen ons echter voorstellen dat je geen genoegen neemt met de instellingen van dat standaardprofiel. Dat hoeft ook niet, want achter een bescheiden knopje schuilt een hele reeks instelmogelijkheden, zodat ook de gevorderde gebruiker aan zijn trekken komt. Wil je alle opties beschikbaar maken, dan moet je hier wel Aangepast profiel selecteren en dus niet een van de andere voorinstellingen, zoals iPad, Android-tablet of Apple TV 3.

Je kunt dan onder meer instellingen maken voor het type videocontainer (mkv of mp4), de video- en audio-bitrate, de schaalfactor, de manier van afmixen en de eventuele compressie naar een zip-bestand. Maar ook de manier waarop ondertitels worden verwerkt: bijvoorbeeld uitschakelen, in een extern ondertitelingsbestand opnemen of ondertiteling in het videobestand branden.

Verschillende video's tegelijk converteren is ook mogelijk: je opent de conversielijst en voegt de gewenste video's toe. Je kunt hier trouwens ook online video's van diensten als YouTube en Vimeo toevoegen, het volstaat om de juiste URL in te voeren. Vervelend is wel dat je de gewenste instellingen voor elke video afzonderlijk moet regelen.

Een aangepast profiel geeft je alle conversievrijheid.

Andere functies

In het programmavenster tref je nog een aantal andere functies aan. Zo is er een knopje waarmee je technische details over het mediabestand oproept - met dank aan de tool MediaInfo. Verder kan je hier (onbeveiligde) dvd's en svcd's converteren en audio-cd's rippen, waarbij je elke track al dan niet in een apart mp3-bestand terecht laat komen.

4 Reactie(s) op: EasyBrake - Snel en makkelijk video converteren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 januari 2014 10:18 Anoniem
  Dank, weer een hele goede tip!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 januari 2014 15:53 Anoniem
  wat is het verschil tussen dit en "Any Video Converter"?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 januari 2014 19:43 Anoniem
  ik gebruik al jaren Format Factory, dat werkt ook prima en is ook gratis.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 januari 2014 14:24 Anoniem
  Handbrake is de standaarf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.