eBuddy, maatje voor messaging

© CIDimport

eBuddy, maatje voor messaging

Geplaatst: 10 november 2011 - 10:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Instant messaging-apps, er zijn er honderden en ze beweren allemaal de beste client met de meeste functies te zijn.

Het is altijd weer even wennen, zo'n nieuwe messenger-client. Allemaal werken ze net weer even anders terwijl je denkt dat het één pot nat is. Ebuddy is een bekende web-messenger; bijna iedereen heeft het wel eens gebruikt.

Wat opvalt bij het starten is dat er om een ebuddy-ID gevraagd wordt. Mijns inziens een ietwat overbodige beveiliging, je moet vervolgens ook het adres van de te gebruiken chatfunctie invoeren. Ebuddy kan met vrij veel chats overweg, waardoor het multifunctioneel inzetbaar is. Eenmaal aangemeld krijg je een net overzicht te zien en bij het chatten wordt er duidelijk onderscheid gemaakt tussen jou en je gesprekspartner door de tekst te kleuren. Switchen tussen twee gesprekken gaat ook heel makkelijk door simpelweg te sliden. Een puntje van kritiek is dat je je eigen schermafbeelding niet kan gebruiken, maar dat is niet het einde van de wereld. Ebuddy is lekker simplistisch, waardoor het er overzichtelijk uitziet en dat werkt prettig.

Kortom

Ebuddy is een fijne messenger-client die het op internet al helemaal gemaakt heeft, dat merk je aan de heldere indeling zonder toeters en bellen en uiteraard aan de goede chatfunctie. Het is alleen jammer dat niet alle chats worden ondersteund en ook het niet in kunnen stellen van een schermafbeelding is vervelend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten