Een aanrader voor zowel de casual als de hardcore gamer

© CIDimport

Een aanrader voor zowel de casual als de hardcore gamer

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Anna Sonnemans

Er verschijnen meer RPG's voor de iPhone en iPad dan menig gamer aankan en het kaf van het koren scheiden is een flinke klus. Als Square echter een exclusive ontwikkelt, zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Een vergelijking met Final Fantasy, die ook voor iOS is verschenen, is onvermijdelijk, maar Chaos Rings is een nieuwe titel van Square. Dat wil niet zeggen dat de gameplay innovatief is. Chaos Rings is voor fans van Final Fantasy en soortgelijke RPG's heel herkenbaar. Wel is de ontwikkelaar er volgens ons in geslaagd een groot publiek aan te spreken.

Arena

In Chaos Rings worden meerdere krijgers door geheimzinnige machten gedwongen als vier koppels te vechten in een arena. In deze arena moet elk stel zich bewijzen door op avontuur te gaan, voordat de koppels elkaar op leven en dood bevechten. De winnaars worden door een scheidsrechter beloond met onsterfelijkheid en eeuwige jeugd. Waarom deze personages aan elkaar worden gekoppeld is een mysterie dat langzaam wordt ontrafeld.

Kortom

Het exclusief voor de iPhone en iPad ontwikkelde Chaos Rings combineert al het goede dat we kennen uit andere JRPG's voor handhelds en steekt dit in een Apple-jasje. Enkele minpuntjes als ingeperkte RPG-elementen en de typische fantasyvormgeging maken het geheel niet tot de ultieme exclusive die het had kunnen zijn. De vrijheid om zelf de gameplay te bepalen en de afwisseling tussen klassieke turn basedgevechten, boeiende verhalen en puzzels maken Chaos Rings echter een aanrader voor zowel de casual als de hardcore speler.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten