Een afgestofte arcadeklassieker

© CIDimport

Een afgestofte arcadeklassieker

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Wat is er slimmer dan arcadeklassiekers afstoffen en ze te combineren voor een nieuw spel? Breakeroids voelt aan als een mix tussen Asteroids en Breakout, waarin je onderaan het scherm een peddel van links naar rechts kunt bewegen om het balletje te vangen, die je vervolgens tegen gigantische ruimtestenen moet laten ketsen.

Je kunt de hoek van de balrichting manipuleren door de delen van de peddel aan te raken en dat werkt zeer effectief wanneer de grotere asteroïden steeds kleiner worden. Af en toe vliegt er een ufo voorbij die het heeft gemunt op je peddel. Je zal zijn aanvallen moeten ontwijken en tevens ervoor moeten zorgen dat de bal niet voorbij je peddel komt.

Breakeroids heeft veel te bieden. Grafisch ziet het spel er goed uit, het basisconcept is sterk en extra elementen als power-ups of vijandige ufo's maken het spel interessant. Vooral de multi ball power-up, waarbij je drie ballen in het speelveld moet zien te houden, viel bij ons erg in de smaak. Het is net dat beetje extra dat de anders rustige gameplay even op zijn kop zet.

Soms saai

Breakeroids is over het algemeen een leuke ervaring, maar het kan soms een beetje een sleur worden. Als er nog maar één klein stukje van een asteroïde over is op het scherm, kan het minuten duren voordat je de bal er tegenaan weet te kaatsen en het is erg saai om daar op te wachten. Een andere kwestie is de moeilijkheidsgraad van het spel, die bijzonder laag ligt. De bal gaat zelden zo snel dat je deze niet meer met je peddel kunt opvangen, dus het kan nog voordat je al je levens bent verloren best saai worden.

Kortom

Breakeroids is door de makkelijk op te pakken gameplay goed te spelen in korte sessies. De kindvriendelijke moeilijkheidsgraad zorgt er mogelijk voor dat je jouw belangstelling eerder verliest dan gehoopt, dus het is te hopen dat er nog een update komt die een hogere moeilijkheidsgraad toevoegt. Anders biedt de game waarschijnlijk niet genoeg om deze aan te schaff en.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten