Een app die wat meer gericht is op de Nederlandse beurs

Door: menno-van-bohemen | 19 december 2011 12:00

Apps & Software

Een opvallende app die standaard op elke iPhone zit is de aandelen-app. Dit is een wat Amerikaans-georiënteerde app die erg bruikbaar is voor de liefhebber van beurs-informatie, en vervloekt wordt door scholieren die de app nooit gebruiken.

Beurs.nl is een app die wat meer gericht is op de Nederlandse beurs: de Amsterdamse effectenbeurs. Bij het openen van de app worden direct de actuele koersen van de AEX, AMX en de AScX getoond met daaronder de grootste stijgers en de grootste dalers.

Wanneer je een fonds opent, krijg je naast de standaard informatie (actuele koers, hoogste en laagste stand, opening en vorig slot) ook relevant nieuws over het fonds te zien. Het is tevens mogelijk om een 'snelkoppeling' naar een fonds te plaatsen in je watchlist. Zo kun altijd snel je favoriete fondsen bekijken.

Naast de gedetailleerde informatie over de Nederlandse koersen, kun je ook de internationale beurzen bekijken. Je kunt hierbij enkel de actuele stand van de beurs zien en geen individuele fondsen. Dat kan een gemis zijn voor de internationaal georiënteerde belegger. Ook is het niet mogelijk om een grafiek te bekijken met daarin de informatie over langere tijd. Iets wat de standaard aandelen-app wel op een prettige manier kan.

Kortom

De app van Beurs.nl is een prima app voor actuele informatie over de Amsterdamse effectenbeurs. Ook voor de standen van de internationale beurzen en het laatste beursnieuws is deze app prima bruikbaar naast de standaard aandelen-app in iOS.

0 Reactie(s) op: Een app die wat meer gericht is op de Nederlandse beurs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.