Een beroep op je nostalgie

Door: anna-sonnemans | 02 september 2011 14:59

Review

Wat in een ver verleden enkel in de arcadehallen te spelen was, is inmiddels op vrijwel elk platform verschenen. Nu Dragon's Lair in de App Store te vinden is, heeft de game opnieuw de weg naar de mobiele platformen gevonden.

Wie op de hoogte is van de gamegeschiedenis zal deze titel herkennen, minstens van naam. Dragon's Lair was in de jaren '80 een arcadegame die niet veel later voor de klassieke consoles verscheen. De game was populair, deels door de graphics die nog het best te omschrijven zijn als die van een Disney animatiefilm. Dat laatste komt niet zomaar uit de lucht vallen, want een van Disney's tekenaars was verantwoordelijk voor die graphics en die zijn in de versie voor de iPhone en iPad opnieuw gebruikt.

Dirk the Daring

De graphics zijn nog steeds ontzettend leuk om naar te kijken en hebben de tand des tijds dus goed doorstaan, juist doordat er geen pogingen zijn gedaan om realistische 3D-graphics aan het spel toe te voegen. De levels lopen hierdoor vloeiend in elkaar over en je zal de honderd verschillende manieren waarop hoofdpersoon Dirk the Daring aan zijn eind kan komen tijdens het spelen ongetwijfeld allemaal een keer zien. Dit gaat pas vervelen als je voor de zoveelste keer het level niet haalt.

Prinses Daphne

Nou doet Dragon's Lair vooral een beroep op je nostalgie, maar zelfs zonder vroege herinneringen aan de game is het wel een vermakelijke titel. De besturing volgt het simpele principe dat je precies op tijd de juiste knop in moet drukken: je zwaard of een van de vier pijlen. Aanvankelijk ben je zowel benieuwd naar hoe het volgende level er uit gaat zien als naar prinses Daphne die zo nu en dan om jouw hulp roept. Als je dat allemaal hebt gezien, blijft de eenvoudige gameplay redelijk verslavend.

Kortom

De oorspronkelijke versie van Dragon's Lair komt goed tot zijn recht op de iPhone en iPad. Natuurlijk is de game niet geheel perfect. Zelfs al is de besturing eenvoudig, je zal echt handigheid moeten krijgen in de timing. Bovendien zullen er op den duur wel wat irritaties ontstaan. Dat is echter niet een reden om de game links te laten liggen. Door de mooie tekenstijl, de ongecompliceerde gameplay en de dosis nostalgie is Dragon's Lair ook op Apples handhelds een klassieker. In plaats van twee kwartjes per keer, kun je voor een eenmalig bedrag zo vaak spelen als je wilt.

0 Reactie(s) op: Een beroep op je nostalgie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.