Een beter Windows 8 startscherm met Start Screen Unlimited

Door: Martin Gijzemijter | 12 juni 2014 13:30

How To

Microsoft heeft getracht om het startscherm van Windows 8 zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dat wil niet zeggen dat het niet nog een stuk handiger kan. De makers van het gratis programma Start Screen Unlimited zijn het daarmee eens.

Start Screen Unlimited downloaden

Het programma Start Screen Unlimited is het soort programma dat zorgt voor een flinke verandering in de functionaliteit van Windows, maar waarvoor je niet hoeft te vrezen, omdat je het net zo eenvoudig weer ongedaan kunt maken. Zoals gezegd is het programma gratis, maar daar moeten we wel even bij melden dat er ook een uitgebreidere versie is waar je wel voor moet betalen (€14,95). Maar voor de functies die we in dit artikel bespreken heb je aan de gratis versie voldoende. Lees ook: 19 tips om Windows volledig naar je hand te zetten.

Je downloadt Start Screen Unlimited hier, en zodra je het bestand hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je aan de slag. Zodra je het programma hebt gestart, kun je aangeven wat je in het Startscherm wilt weergeven (bijvoorbeeld een extra Google zoekscherm, de status van je prullenbak enzovoort). Zodra je de keuzes hebt gemaakt, klik je op Go!

Je kunt eenvoudig aangeven welke extra opties je wilt.

Start Screen Unlimited gebruiken

Wanneer je op Go! hebt geklikt, wordt het startscherm direct geopend en kun je meteen zien wat het effect is van je aanpassingen. Zo zie je, afhankelijk van de opties die je hebt gekozen, bovenin een handige datumklapper, maar ook snelkoppelingen naar het uitschakelen van je computer, het openen van Configuratiescherm enzovoort. Handig is ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit dit scherm je prullenbak leeg te gooien (rechtsklikken op het pictogram met de prullenbak).

Door het exe-bestand WelcomUnlimited.exe te openen in de installatiemap van het programma, kun je de gekozen opties nog aanpassen (dit kon wel iets handiger). Ben je al die extra opties helemaal zat? Dan de-installeer je het programma gewoon via de gebruikelijke manier.

Bovenin zie je de opties die je aan het startscherm hebt toegevoegd.

1 Reactie(s) op: Een beter Windows 8 startscherm met Start Screen Unlimited

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 juli 2014 15:38 Anoniem
    Ziet er maar chaotisch uit allemaal !
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.