Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een bont gezelschap van vechtersbazen

Door: | 01 september 2011 11:54

Apps & Software

Zelfs de meeste niet-gamers zullen wel eens de naam Mortal Kombat voorbij hebben horen komen. Is het niet van iemand die het spel speelt, dan is het wel door de (niet heel erg goede) films.

In Mortal Kombat wordt een bont gezelschap aan vechtersbazen tegenover elkaar gezet en moeten deze het tegen elkaar opnemen tot de dood er op volgt. Deze dood kan extra gruwelijk worden uitgevoerd door zogeheten 'fatalities'. Je snapt dat dit niet een spelletje is dat je door de jongste kinderen zou moeten laten spelen. Voor fans van de game is het echter een feest der herkenning.

Jammer genoeg is Ultimate Mortal Kombat 3 niet de game die je hoopt dat het is. De besturing laat zwaar te wensen over, niet geheel onbelangrijk in een game als deze waarin je snel op elkaar moet reageren. Vooral de virtuele stick blijkt de zwakke schakel in de game. Het werkt dusdanig geforceerd dat je bijvoorbeeld special moves vrijwel onmogelijk voor elkaar weet te boksen. De knoppen voor slaan, trappen en blocken werken iets beter. Doordat ze echter zo dicht op elkaar gedrukt zitten,

doe je vaak net dat wat je niet in je hoofd had om te doen. Dit probleem doet zich trouwens sneller voor op de iPhone dan op de iPad met zijn grotere scherm.

Minder grof

Fans van het eerste uur kunnen hun hart ophalen bij de gedachte dat de fatalities nog steeds aanwezig zijn, al zijn ze wel minder grof dan in het origineel. Hoe je ze echter met de tegenwerkende besturing uit je iPhone of iPad weet te halen is nog een vraag. Dat is een game an sich. Zonde, want dat is voor veel Mortal Kombat-spelers toch de beloning voor het winnen van een gevecht. Ook jammer is het feit dat het aantal vechtersbazen is gereduceerd van 25 naar 13, die in tien arena's elkaar naar het leven staan.

Kortom

Grafisch kan de game er mee door, al zullen fans van de console- en arcadeversies van Mortal Kombat zich vaak achter hun oren krabben over de aanpassingen die gedaan zijn. Het echte zwaktebod van Ultimate Mortal Kombat 3 is echter de besturing, die de hele spelervaring dusdanig onder druk zet dat je jezelf af moet vragen of je de game niet beter lekker kunt negeren als je hem wilt spelen op een iPhone of iPod touch. De iPad-versie is weliswaar beter te spelen, maar is nog steeds geen topper.

0 Reacties op: Een bont gezelschap van vechtersbazen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.