Een charmante retrogame

Door: ryan-rigney | 05 september 2011 11:57

Apps & Software

Deze charmante retrogame is gemaakt vanuit een simpel idee dat wordt uitgevoerd met een fantastische visuele stijl en een verslavende gameplay op broekzakformaat.

Het is geen geheim dat ik houd van ontwikkelaar Donut Games en diens producten, dus zal het niemand verbazen dat ik Action Buggy uit de lijst van talloze apps uit de App Store heb gekozen. Action Buggy is een ogenschijnlijk oersimpel 'tweeknopsspel' dat verraderlijk diepgaand is.

Wanhopige buggy

Je bestuurt een buggy die wanhopig zijn weg over een gevaarlijk oppervlak van een verafgelegen maan probeert te vinden. De linkerkant van het scherm aantikken resulteert in een sprong of dubbelsprong en een tik aan de rechterkant laat je buggy een raket afvuren. Als je de rechterknop iets langer ingedrukt houdt, dan gaat de raket hoger en sneller.

Dodelijke wereld

Dodelijke stenen, palmbomen, willekeurige pilaren van Bijbels vuur en vijandelijke raketten zullen jouw reisje over het oppervlak van de maan erg moeilijk (en vreemd) maken. De meeste problemen kun je oplossen door een weg er doorheen te knallen met je wapens, maar als een van jouw raketten geen doelwit weet te vinden, dan laat het een gevaarlijke krater achter in het oppervlak van de maan.

Pixel art

Sommige obstakels, zoals palmbomen en vijandelijke raketten, kunnen gemanipuleerd worden om een zeker voordeel uit het terrein te halen. Andere obstakels, zoals de onvermijdelijke vuurpilaren, kunnen daarentegen best wel vervelend zijn. Zelfs zonder de al prachtige pixel art graphics lijkt Action Buggy uit een andere tijd te stammen.

Kortom

De onlogische setup en hoge moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat deze game twintig jaar geleden nog een plekje in de arcadehallen zou hebben verdiend.

0 Reactie(s) op: Een charmante retrogame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.