Een degelijk puzzelspel

© CIDimport

Een degelijk puzzelspel

Geplaatst: 2 september 2011 - 12:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Ik had nogal gemengde gevoelens toen ik deze game aan het downloaden was. Aan de ene kant ben ik een groot fan van Doctor Who. Aan de andere kant heb ik genoeg slechte games van films en series gezien om op m'n hoede te zijn. Gelukkig heeft Tag Games zich er in ieder geval niet al te makkelijk vanaf gebracht.

In Doctor Who: The Mazes of Time speel je met de laatste doctor, Matt Smith, en zijn assistente Amy Pond. Samen komen ze met de Tardis terecht bij de familie Jones die door een aanval van de Daleks verspreid zijn door de tijd. Aan jou de taak om ze te redden. Overigens staat het verhaal compleet los van de serie en je wordt zonder al te veel introductie in het Maya-tijdperk gegooid.

Sound effects

Er wordt in de game van dezelfde modellen gebruik gemaakt als in de pc-adventures. De personages zijn goed herkenbaar, maar (zeker zonder Retina display) nogal pixelig. Geen grafisch hoogstandje, maar ze kunnen ermee door. Het geluid is overigens wel van hoge kwaliteit. Alle sound effects en de uitroepen van de vijanden zijn direct overgenomen uit de serie en zetten een leuke sfeer neer. Wel is het jammer dat de originele voice actors hun stemmen niet voor de rollen geleend hebben. In eerste instantie is de gameplay nog erg makkelijk, maar al snel zal je behoorlijk na moeten denken om een episode tot een goed einde te brengen. Zeker als je alle collectables wil verzamelen.

Kortom

Al met al zet Tag Games met Doctor Who: The Mazes of Time een degelijk puzzelspel neer dat wel de nodige mankementen bevat. Desondanks is het spel voor Doctor Who-fans zeker een aanrader, mede doordat het spel dezelfde humor als de serie bevat. Als je kunt leren leven met de matige besturing zal je heel wat uurtjes lol aan deze game beleven. Behoor je niet tot deze doelgroep, dan zijn er echter veel betere games in de App Store te vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten