Een digitale spiegelreflexcamera op afstand bedienen

Door: ramon-frankfort | 06 september 2011 11:42

Apps & Software

Wie een digitale spiegelreflexcamera van Nikon of Canon heeft, kan DSLR Camera Remote HD gebruiken om zijn of haar camera op afstand te bedienen.

Als de camera is verbonden met een computer kun je via wifi alle functies van de camera bedienen. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld studiowerk, omdat je zo een veel beter beeld krijgt dan via de zoeker of het lcd-schermpje van de camera. Daarnaast maakt deze app het gemakkelijker om vanuit een heel hoog of heel laag camerastandpunt te werken, of om zelfportretten te maken. De enige echte kanttekening bij deze app is dat het opzetten van een wifi-netwerk met een Windows-computer een stuklastiger verloopt dan met een Mac.

Het is daarom zaak om dit goed uit te zoeken of na te vragen of er een Mac aanwezig is, voordat je op locatie gaat werken. Gezien de hoge prijs en het ontbreken van een return-policy in de App Store is het daarnaast aan te raden om vóór aankoop goed te controleren of de app compatibel is met je camera en of je hem wel echt nodig hebt.

Kortom

Enige voorzichtigheid is dus op zijn plaats, maar als aan alle voorwaarden is voldaan, is deze app absoluut een goede aankoop.

0 Reactie(s) op: Een digitale spiegelreflexcamera op afstand bedienen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.