Een draagbare MMO

Door: | 01 september 2011 00:09

Apps & Software

Pocket Legends is een draagbare MMO die tegelijk op de iPhone en de iPad is uitgekomen. De versie voor de iPad werd echter zo snel populair dat de hype behoorlijk rap is overgeslagen naar de iPhone.

Pocket Legends is één van de beste MMORPG's voor de iPad en de iPhone en doet sterk denken aan Blizzards MMO-topper World of Warcraft. Je kunt in het spel kiezen tussen drie klassen, waarna je samen met andere willekeurige spelers missies moet zien te voltooien.

Het komt hierbij meestal neer op het overnemen van een kasteel of je moet gewoon een flink aantal zombies over de kling zien te jagen. De game beschikt over een aantal RPG-elementen, zoals skill trees die je kunt aanpassen en betere uitrusting om te verzamelen. Dit maakt de verschillende bekende MMO's zo verslavend en dat is ook bij Pocket Legends het geval.

Goede verdeling

Ik koos ervoor om te spelen als een boogschutter met een vogel en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad met de MMORPG. Het lijkt er op dat er een goede verdeling is van het aantal spelers over de drie klassen, want er was geen gebrek aan healers en tanks om mij te vergezellen bij de missies.

Kortom

Schatten en gevonden voorwerpen worden opmerkelijk eerlijk verdeeld in de groep en als je doodgaat, begin je gewoon weer aanhet begin van een level, wat het weinig frustrerend maakt. Pocket Legends is een simpele, maar erg leuke MMORPG.