Een DTP-achtige lay-out met Apple's gebruiksvriendelijkheid

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 07 september 2011 13:09

Apps & Software

Dat Apple veel ervaring heeft in de DTP-wereld is duidelijk als je naar iWork kijkt. In plaats van Microsoft Office te kopiëren, is iWork meer een mix van de functies van Office, met een DTP-achtige lay-out plus Apple's kenmerkende gebruiksvriendelijkheid.

Keynote is Apple's antwoord op PowerPoint en ook al is de iPad-versie een vereenvoudigde variant van de desktopversie, het biedt je alles dat je nodig hebt om een kwalitatief hoogwaardige presentatie te maken, waar je ook bent...

Deze app laat je niet aan je lot over. De ingebouwede sjablonen bieden je een prima startpunt. Wanneer je een nieuwe dia toevoegt, kun je kiezen uit acht basislay-outs (één daarvan is leeg) omdat het op de iPad vaak sneller is om tijdelijke content te vervangen, dan om helemaal vanaf de basis te beginnen.

Net als de andere iWork-apps is Keynote contextgevoelig. Dit betekent dat je alleen die gereedschappen krijgt voorgeschoteld die je nodig hebt om een handeling uit te voeren op wat je hebt geselecteerd en dus niet een scherm vol werkbalken en paletten ziet.

Kortom

Het resultaat is een pakket waarmee je eenvoudig presentaties kunt maken die zeggen wat ze moeten zeggen en ondertussen prachtig ogen.