Een eenvoudige agenda/dagboek app

Door: tessa-vermeulen | 17 augustus 2012 16:54

Review

De mogelijkheden van diverse agenda/dagboek apps zijn tegenwoordig eindeloos. Echter hebben wij soms wel behoefte aan gewoon een simpele app, niet waar? Hier speelt Journalized perfect op in. Zonder veel poespas kan je Journalized bijhouden.

Een eenvoudige timeline van de komende activiteiten beslaat het standaard Journalized scherm. Een tweede pagina biedt toegang tot een simpele weergave van de maandkalender. Wanneer een activiteit is opgenomen, wordt deze betreffende dag dikgedrukt grijs weergegeven. Selecteer een dag, en een gedetailleerd overzicht verschijnt.

Middels het plus-icoon kunnen nieuwe activiteiten worden toegevoegd. Bovenaan de pagina wordt de datum en tijd weergegeven, welke via het agenda-icoon naar eigen inzicht kunnen worden aangepast. Daarnaast is het mogelijk foto's of video's toe te voegen, zodat een activiteit ook visueel aantrekkelijk wordt.

Alhoewel Journalized er qua design prima uitziet, biedt het weinig mogelijkheden. De concurrentie is moorderend, met tal van agenda en dagboek apps als Flava, Day One en Roller Journal. Journalized biedt geen mogelijkheid tot het delen van jouw activiteiten, noch tot het opslaan of synchroniseren. Zo zou het handig zijn als Dropbox, Facebook, Twitter of iCloud geïntegreerd was. Bovendien is er ook geen specifieke iPad-versie beschikbaar.

Kortom

Journalized is gericht op het eenvoudig en ongecompliceerd bijhouden van activiteiten. Helaas heeft de ontwikkelaar dit scenario wel heel serieus genomen. Er zijn geen mogelijkheden tot het delen of verspreiden van berichten. Daarnaast is iCloud-synchronisatie niet opgenomen en zijn er geen persoonlijke features beschikbaar. Met name voor een dagboek, zou een iPad-versie gewenst zijn. Dus, gezien de concurrentie, zijn er nog vele verbeteringen door te voeren.

0 Reactie(s) op: Een eenvoudige agenda/dagboek app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.