Een explosief spelletje

Door: | 02 september 2011 14:09

Apps & Software

Deze explosieve game knalt boven andere games in het puzzelgenre uit.

Collision Effaect is een combo van arcade- en puzzel-elementen. Het heeft een simpel doel: zorg ervoor dat de vele gekleurde schijven die rondvliegen niet een andere schijf van dezelfde kleur raken. Dit doe je door een schijf aan te tikken. Vervolgens vliegen alle groene schijven in zicht naar degene die je aantikte en exploderen ze in de daaropvolgende botsing met alle lichteffecten van dien.

De game kent twee modi. In de action-modus moet je een oneindige berg van zulke schijven van de kaart vegen. Hoe langer je dat volhoudt, hoe meer punten je verdient. In de puzzelmodus ga je echter anders te werk. Daar is het je doel om de schijven langzaam uit complexe situaties te navigeren, die zo vormgegeven zijn dat ze je voor een uitdaging zetten.

Te ambitieus

Het is daarom jammer dat de puzzelmodus niet bepaald interessant is. Daar had veel meer in gezeten. In plaats daarvan voelt het aan alsof ontwikkelaar Vishindo de modus er maar bij heeft gegooid om het pakket wat uit te dikken.

Kortom

Collision Effect is een geinig spel dat zeker zijn prijs waard is. Het genoemde puzze laspect had veel beter uitgewerkt kunnen worden, maar de actiemodus levert zeker een interessante en verslavende gameplay op. Als je bovendien fan bent van schitterende en sprankelende graphics, dan is dit de actie/puzzelgame voor jou.