Een extra dimensie aan het luisteren naar muziek

Door: menno-van-bohemen | 25 januari 2012 13:58

Apps & Software

Muziekdienst Spotify groeit in populariteit. Sinds kort is het ook mogelijk om apps te gebruiken in Spotify. Een van de apps die beschikbaar zijn in Spotify is Soundrop. Hiermee kun je samen met de vrienden of onbekenden luisteren naar muziek. En de playlist stel je zelf samen door te stemmen.

Soundrop laat je luisteren in een 'room'. Samen met de andere gebruikers in de room bepaal jij wat er gedraaid wordt. Je kunt zelf nummers aan de afspeellijst toevoegen of stemmen op nummers van anderen en het nummer met de meeste stemmen wordt als eerste gedraaid. Ook is het mogelijk om te chatten met de andere luisteraars. Zo kun je op een leuke manier in contact komen met andere muziekliefhebbers, of gewoon lekker over muziek keuvelen met je vrienden.

Soundrop heeft een aantal standaard rooms, die een bepaald muziekgenre vertegenwoordigen, maar het is ook mogelijk om je eigen room te starten samen met vrienden of collega's. Door de link van je room te delen kun je meerdere mensen uitnodigen en zo je eigen interactieve radiostation beginnen.

In de iPhone-app van Soundrop kun je op eenvoudige wijze naar de bestaande rooms luisteren, chatten en op liedjes stemmen. De enige functie die ontbreekt ten opzichte van de Spotify-app is de mogelijkheid om je eigen room te starten. Als je op de computer een room start, dan kun je deze wel terugvinden in de app.

Kortom

Soundrop geeft een extra dimensie aan het luisteren naar muziek. Nieuwe muziek ontdekken wordt een makkie en samen met je collega's of vrienden luisteren naar een playlist met alleen maar foute kerstmuziek wordt extra leuk. De app is simpel in gebruik en laat je op een makkelijke luisteren naar Soundrop.

0 Reactie(s) op: Een extra dimensie aan het luisteren naar muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.