Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een grappig spelletje voor tussendoor

Door: floor-coert | 31 augustus 2011 11:11

Apps & Software

Alweer een puzzelgame voor de iPhone en deze keer met een intrigerende titel. Het genre bij uitstek voor smart phones. Een goede reden om deze game onder de loep te nemen.

In Secret of Grisly Manor speel je de kleinzoon van een eigenaardige werktuigbouwkundig ingenieur die plotseling verdwenen is. Nadat je van je grootvader een brief krijgt waarin hij vraagt of je snel wil langskomen omdat hij je iets fantastisch wil laten zien, vertrek je onmiddellijk naar zijn grote vrijstaande huis. Eenmaal aangekomen stelt de excentrieke grootvader ons gelukkig niet teleur en blijkt hele huis van kelder tot zolder gevuld met puzzels.

Je moet vervolgens een manier vinden om er achter te komen waar je grootvader is en daarvoor moet je de verschillende puzzels oplossen. De hersenkrakers in The Secret of Grisly Manor doen nog het meeste denken aan de oude point-and-click puzzels. Het enige verschil is dat je in dit spel geen voorwerpen kunt combineren en dat maakt het hele spel al meteen een stuk makkelijker.

Het spel bestuurt ook als een point-and-click, maar dan vertaald naar een touch screen, ideaal dus eigenlijk. Het is alleen wat irritant wanneer er zeer precieze, kleine bewegingen nodig zijn. Dat is gelukkig maar een enkele keer het geval.

No go in de trein

The Secret of Grisly Manor heeft geen gesproken stemmen. Dat is overigens niet storend, omdat je gedurende het spel niet met andere personages praat en er zijn ook geen lange lappen tekst met uitleg waar je doorheen moet ploeteren. Het achtergrondmuziekje is grappig, maar na een tijdje ben je het wel zat en in de trein is het natuurlijk helemaal een 'no go'.

De puzzels zijn zoals gezegd niet heel ingewikkeld, hoewel het niveau aan het eind van het spel wel wat omhoog gaat. Ook is deze game wel erg kort en dat zal wel de reden zijn voor de verlaging van de prijs. Voor meer dan het eerder genoemde bedrag wil je deze game dan ook niet kopen.

De grafische stijl van The Secret of Grisly Manor ziet er goed uit en het verhaaltje vraagt om een vervolg - en het liefst zelfs een serie van spellen. Wat ons betreft zou de epiloog die aan het eind van het spel volgt juist de proloog mogen zijn.

The Secret of Grisly Manor is een grappig spelletje voor tussendoor en voor de huidige prijs is het zeker de moeite waard. Het verhaal is veelbelovend en als er een iets langer vervolg verschijnt, dan juichen wij dat alleen maar toe.

0 Reacties op: Een grappig spelletje voor tussendoor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.