Een hillbilly met een sterke voorkeur voor drank, vrouwen en bonen

© CIDimport

Een hillbilly met een sterke voorkeur voor drank, vrouwen en bonen

Geplaatst: 2 september 2011 - 06:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

In Hogtide speel je een rasechte hillbilly met een sterke voorkeur voor drank, vrouwen en een hoop bonen.

Nadat je een hoop misdaden hebt begaan, moet je ontsnappen voor de sheriff en zijn volgelingen. Dit zijn zwijnen en dus ga jij er ook op je trouwe zwijn vandoor. Je personage rent automatisch naar rechts door een voorbijtrekkend landschap, waarbij je op een van de vijf banen kunt rennen. Je kunt van baan wisselen door op het scherm te tikken of je vinger in de juiste richting te zwiepen. Dit moet je doen om obstakels te ontwijken en om blikken met bonen op te pakken om je strijd lustige zwijn op gang te houden. Onderweg kun je ook dames van lichte zeden oppikken voor bonuspunten. Nee, ik maak geen grapje.

Sterke animaties

Hogtide heeft een fantastisch stijltje en een bijzonder goed gevoel voor humor, dat voornamelijk naar voren komt in de animaties van de verschillende personages. Het blijft leuk om te zien hoe de sheriff -zwijnen zich in obstakels boren en de noodzaak om bonen op te pakken om te blijven rennen is een interessante toevoeging.

Helaas zit er een kleine vertraging in wat jij met je vinger op het scherm doet en hoe het zwijn daarop reageert. Het beest kan namelijk niet zo snel reageren als jij met je vinger kunt zwiepen.

Kortom

Als de besturing niet zo traag was, zou ik Hogtide aan iedereen kunnen aanraden. Het spel is goed ontworpen, maar het is misschien aan te raden te wachten op een update voordat je hier geld voor neerlegt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten