Een ingewikkelde manier van pakketjes bezorgen

Door: peter-pool | 01 september 2011 12:00

Apps & Software

In de toekomst blijkt het nog ingewikkelder om pakketjes te bezorgen. Dit keer niet alleen door de knullige organisaties zoals wij die kennen - waar nog wel eens post verdwijnt - maar omdat de overheid dwars ligt.

Daarom verdienen sommige, meer atletische mensen, hun brood door illegaal post rond te brengen. Dit doen ze door over de daken van veel te hoge gebouwen te rennen, en ondertussen gewapende politie en achtervolgers in helikopters af te schudden. Nee, echt makkelijk is het niet, maar het leverde op de spelcomputer en pc een leuk spel op. Daarom heeft men getracht deze beleving over te zetten naar Apples handhelds.

We kunnen direct met de deur in huis vallen en melden dat zowel de iPad- als de iPhone-versie goed uit de verf zijn gekomen. Electronic Arts heeft er goed aan gedaan het eerste persoons perspectief van de originele game te laten voor wat het is en er een 2D-actie/avontuur van te maken. Ook heeft men virtuele knoppen achterwege gelaten en bestuur je hoofdpersonage Faith door middel van swipen in de richting die de game aangeeft. Hierdoor ontstaat er een manier van spelen die logisch en natuurlijk aanvoelt. Hoewel de acrobatiek makkelijker werkt dan wanneer je een gewapende wacht wilt overmeesteren, is het een kwestie van wennen voordat je ook deze met een 'simpele' swipe weet te vloeren en zonder al te veel problemen je weg kunt vervolgen naar je uiteindelijke doel.

Fraaie grafische presentatie

Niet alleen werkt het prettig, maar de beleving van het spel wordt tevens versterkt door de erg fraaie grafische presentatie. Los van de fraai geanimeerde spring- en renanimaties is ook de kleurstelling goed uit de verf gekomen, waardoor de game een bijna kunstzinnig gevoel oproept bij de speler. Let vooral ook op de details als wegvliegende vogels wanneer je aan komt rennen. Het zijn de puntjes op de spreekwoordelijke i die Mirror's Edge een feest voor het oog maken.

Kortom

Daar waar je in de consoleversie van de game nog wel eens gefrustreerd je controller in de hoek van de kamer wilt gooien omdat je gewoon niet verder lijkt te komen, heeft men in de iPhone- en iPadversies middels goed geplaatste checkpoints er voor gezorgd dat de uitdaging altijd positief is en niet ontaardt in frustratie. Toppertje op zowel de iPhone als de iPad.

0 Reactie(s) op: Een ingewikkelde manier van pakketjes bezorgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.